Необходими продукти:

сол

1 ч.л. черен пипер

4 ч.ч. бульон

1 глава лук

2 червени чушки

40 г гъби

650 г свинско месо

1 ч.ч. ориз

1 морков

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на хапки и се залива с вода. Пиставя се на котлона и след като заври, се отстранява пяната. Вари се до готовност.

След това месото се маха с решетъчна лъжица, а бульонът, получен от неговото варене се запазва.

Моркова се измива и настъргва или нарязва, чушките, лука и гъбите се измиват и нарязват. Зеленчуците се поставят в дълбок тиган и се задушават в мазнина, докато омекнат.

След това се добавя ориза и се пържи, докато стане прозрачен. После се добавя бульон от варенето на месото и се прибавят подправките.

Ястието се оставя на котлона, докато оризът напълно поеме течността.

След като е готово се добавя свинското месо и се разбърква.

По желание преди сервиране се поръсва с малко ситно нарязан магданоз.