Необходими продукти:

500 г свинско филе
80 г лук шалот
1 ск. чесън стар
6 с.л. соев сос
5 с.л. шери
1 ч.л. джинджифил
2 с.л. мед
2 с.л. кафява захар
2 с.л. олио
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно. Смесват се със соевия сос, 2 с.л. шери, млян джинджифил и сол на вкус.

Добавя се месото, съдът се захлупва и месото се оставя да се маринова цяла нощ.

Медът и захарта се разтапят на тих огън. Месото се отцежда и се потапя в медената смес.

Филетата се запържват бързо в сгорещено олио и от двете страни, добавя се маринатата и се оставя да покъкри за 20 минути.

Докато филетата къкрят, се добавят 3-4 с.л. вода, ако е необходимо.

Месото се изважда от тигана, към соса се добавят 2-3 с.л. шери и филетата се заливат.