Необходими продукти:

За тестото:

225 г брашно тип 500
110 г масло
1 бр. яйце
1 с.л. вода
1 щипка сол
За плънката:

200 мл сметана
3 бр. жълтък
100 г кашкавал
200 г сирене
2 броя тиквички
4-5 ленти бекон
3-4 клонки мента
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

В блендер сложете брашното, нарязаното на кубчета масло и солта. Разбийте, докато стане на трохи и добавете яйцето и водата. Отново разбъркайте, докато започне да се оформя тесто. Омесете набързо, увийте във фолио и приберете в хладилника за 30 минути.

Върху набрашнена повърхност разточете тестото, поставете във форма с диаметър 25 сантиметра и падащо дъно и приберете в хладилника за 20 минути. Загрейте фурната до 200 градуса.Печете кората за тарта 15 минути покрита с хартия и топчета за печене, махнете хартията и печете още 15 минути. Охладете до стайна температура.

В купа смесете сметаната и яйцата, посолете, подправете с черен пипер и сложете натрошеното сирене и ментата.

Покрийте тарта с тиквичките нарязани на ленти и бекона. Сложете кашкавала и печете 20-25 минути.

Охладете тарта до стайна температура и поднeсете със свежи салати