Необходими продукти:
600 г телешко филе
500 г бамя
1 гл. лук кромид стар
6 с.л. олио
3 бр. домати
1 с.л. брашно тип 500
1 ч.л. червен пипер
1 стр. магданоз пресен
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва и се задушава с лука.
Прибавят се мазнината и пиперът, посолява се и се залива с 2 чаши топла вода. Вари се на тих огън.
Дръжките на бамята се отрязват. Слага се в студена вода с 1 лъжичка сол и 3 с.л. оцет. След 30 минути се отцежда и се прибавя към полусвареното месо. Натиска се леко с лъжица, за да се покрие със сос.
За да не се разкъса бамята, ястието не се бърка.
След около 30 минути се прибавят доматите, обелени и нарязани на ситно. Ястието трябва да остане почти на мазнина.
Преди да се сервира, се поръсва с магданоз.