Необходими продукти:

600 г телешко филе

500 г бамя

1 гл. лук кромид стар

6 с.л. олио

3 бр. домати

1 с.л. брашно тип 500

1 ч.л. червен пипер

1 стр. магданоз пресен

1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва и се задушава с лука.

Прибавят се мазнината и пиперът, посолява се и се залива с 2 чаши топла вода. Вари се на тих огън.

Дръжките на бамята се отрязват. Слага се в студена вода с 1 лъжичка сол и 3 с.л. оцет. След 30 минути се отцежда и се прибавя към полусвареното месо. Натиска се леко с лъжица, за да се покрие със сос.

За да не се разкъса бамята, ястието не се бърка.

След около 30 минути се прибавят доматите, обелени и нарязани на ситно. Ястието трябва да остане почти на мазнина.

Преди да се сервира, се поръсва с магданоз.