Нежното крем сирене Arla чудесно балансира пиперливата нотка в тази ароматна супа, подходяща за всеки момент, в който имате нужда от уют и топлина в хладните есенни дни. Насладете ѝ се!

Време за готвене: 20 мин.
Брой порции: 4

Продукти:
150 гр. крем сирене Arla Натурално
Глава и половина кромид лук
2 скилидки чесън
100 мл. зехтин
1/2 зелено чили
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. куркума
300 гр. тиква (или същото количество моркови)
2,5 л. пилешки бульон
Сол, черен пипер и пресен розмарин

Начин на приготвяне:
Тиквата се обелва, почиства се от семките и се нарязва на кубчета. Лукът и чесънът се обелват и също се наситняват. Чилито се почиства от семената и се нарязва фино. Всичко се слага в голяма тенджера заедно с подправките и зехтина и се задушава около 3 мин., докато подправките не освободят ароматите си. Бульонът се нагрява предварително и се налива горещ върху задушената тиква с подправки. Оставя се да заври и се готви около 20 мин.
Готовата супа се пасира и към нея се добавя крем сиренето Arla. Разбърква се, докато сместа стане отново хомогенна и се подправя със сол и черен пипер. Поръсва се с нарязан на ситно розмарин.

Да ви е сладко!

(в материала има продуктово позициониране)