Тиквената палачинка с ухание на клен е винаги прекрасен избор за начало на деня. А защо пък не и за края, поднесена след вечеря като един разкошен десерт?

Продукти:

3 ч.ч. брашно тип 500
1 ч.л. сол
1 пак. бакпулвер
3 с.л. захар
2 ч.ч. пюре от тиква
2 бр. яйчен белтък
2 пак. шушулка ванилия
2.50 ч.ч. краве прясно мляко
100 мл сметана течна
100 мл кленов сироп
80 г краве масло
1 шепа бадеми

Начин на приготвяне:

В голяма купа се смесват брашното, солта, бакпулвера и захарта. Разбъркват се и се оставят настрани.

В друг съд се слагат пюрето, яйцата, ванилиите, млякото. Бавно се смесват сухите и течните елементи. Ако стане сухо се добавя още малко мляко.

Загрява се голям тиган и палачинки се слагат една по една, като се започва от средата. През 1-2 минути се обръщат, за да се запекат и от другата страна.

Поливат се с кленов сироп и по желание се слага малко сметана. Сервират се с бадеми и захар на кристали.