За да зарадвате хлапетата, направете коледни сладки, които да закачите на коледното дърво с помощта на цветни ленти или обикновени връвчици.

За да направите сладки за елха, са ви необходими 90 грама меко масло, 90 грама захар, 1 яйце, 225 грама брашно, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 1 чаена лъжичка джинджифил на прах.

За украсата на сладките са необходими 150 грама пудра захар, две супени лъжици лимонов сок, цветни захарни пръчици, сребърни сладкарски перли, които се консумират.

Можете да ги замените с шарени бонбонки, които са любими на децата, но същевременно са доста малки, за да се закрепят на висящата върху елхата сладка.

Смесете в купа маслото и захарта и разбийте до хомогенна маса. Постепенно добавете разбитото яйце, пресятото два пъти през сито брашно, джинджифила и бакпулвера.

Месете тестото около три-четири минути, след това го оформете като топка, завийте го с прозрачно фолио и оставете в хладилника за половин час.

Нагрейте фурната на сто и осемдесет градуса. Поръсете масата с брашно и след като още пет минутки месите тестото, разточете три четвърти от тестото на пласт с дебелина три милиметра.

Постелете хартия за печене в тавата или я намазнете и наръсете с брашно. Изрежете с форми сърчица, звездички и други фигурки от тестото. Децата могат да помагат.

Върху всяка сладка направете дупка с помощта на напръстник. В тези дупки след изпичането на сладките ще промушите лентите, за да ги закачите на елхата.

Наредете сладките в тавата, оставете в хладилника за петнадесет минути и печете в нагрята фурна осем минути.

Извадете тавата от фурната и оставете сладките да изстинат. Украсете ги, като смесите пудрата захар с лимоновия сок, докато не се получи гъста паста.

Напълнете с тази смес пликче, изрежете края му и го използвайте като шприц, за да украсите с глазура сладките. Върху глазурата поръсете захарните пръчици, съветват еzine.bg.