Оставаме вкъщи, защото сме отговорни. Но пък кога друг път сме имали повече време да приготвим нещо наистина вкусно. Днес ще ви изкушим с една рецепта за уникален бананов хляб с изкушаващо канелено масло.

Запретнете ръкави, купете добро масло и направете това вкусно печиво. Направете си чаша добро капучино, отрежете си едно парче и се насладете на живота такъв, какъвто е - хубав, вкусен и с аромат на канела и банан.

Време за приготвяне: 20 мин.
Брой порции: 8-10


ОТ КАКВО ИМАШ НУЖДА


*За хляба


330 g добре узрели банани;
160 g мека светлокафява захар;
2 яйца, разбити;
20 g безсолно масло Lurpak, разтопено;
180 g брашно;
2 1/2 ч.л. бакпулвер;
75 g нарязани орехи, плюс цели орехи за декорация;
1 ч.л. сол;

*За канеленото масло


100 g безсолно масло Lurpak, меко;
50 g пудра захар;
1 ч.л. канела;
1 ч.л. ванилов екстракт;
2
КАК ДА ГО ПРИГОТВИШ

1. В голяма купа пасирай бананите с вилица, като се опиташ да запазиш малко от тяхната текстура.

2. В отделна купа разбий захарта, яйцата и разтопеното масло Lurpak за 2-3 минути, докато се получи лека и пухкава смес. Добави пасираните банани, брашното, бакпулвера, 50 g от нарязаните орехи и солта и разбъркай, докато се смесят добре.

3. Изсипи сместа в намаслена форма за хляб, покрита с хартия за печене, и поръси с останалите нарязани орехи. Печи 55-60 минути в предварително загрята фурна на 180°С (160°С за фурни с вентилатор) или до готовност - като провериш с дървена клечка дали вътрешността е добре изпечена.

4. Междувременно направи канеленото масло, като разбиеш меко масло Lurpak до лека и пухкава смес. След това добави пудрата захар, канелата и ваниловия екстракт и ги разбъркай, докато се смесят напълно.

5. Поднеси нарязания бананов хляб с купичка канелено масло, което да размажеш обилно върху хляб.

Вижте още за специалната съставка в тази рецепта - мекото или разтопено масло, в това видео:

(в материала има продуктово позициониране)