Искате да приготвите нещо вкусно у дома или да блеснете пред гостите, които сте поканили? Предлагаме ви тази много вкусна рецепта за паста.
Време за готвене: 30 мин.
Брой порции: 4
Продукти:
600 g паста пене
300 g крем сирене Arla с билки и подправки (2 опаковки)
4 пилешки гърди
200 g бекон
1 глава броколи
1 глава червен лук
1 връзка рукола
2 шепи чери домати
сол и черен пипер
Приготовление:
Пастата се сварява според инструкциите на опаковката. Отцежда се и още докато е топла се смесва с крем сиренето. Разбърква се добре и се оставя да изстине.
Беконът се нарязва на кубчета и се пържи в горещ тиган докато стане хрупкав. Прехвърля се върху домакинска хартия и се оставя да се отцеди от мазнината.
Пилешките гърди се запържват от всички страни в същия тиган (5-6 мин. на страна). Изваждат се от тигана и се оставят да починат около 15 минути, след което се нарязват на филийки.
Броколите и червеният лук се настъргват, а чери доматите се разрязват на две половини.
Зеленчуците се смесват с пастата, подправя се със сол и пипер и всичко се прехвърля в купа за сервиране. Накрая се добавя руколата, пилешкото и бекона.