Автор
Woman.bg

Уникална рецепта за паста-салата с пиле и бекон

Искате да приготвите нещо вкусно у дома или да блеснете пред гостите, които сте поканили? Предлагаме ви тази много вкусна рецепта за паста.

Време за готвене: 30 мин.

Брой порции:
4

Продукти:
600 g паста пене
300 g крем сирене Arla с билки и подправки (2 опаковки)
4 пилешки гърди
200 g бекон
1 глава броколи
1 глава червен лук
1 връзка рукола
2 шепи чери домати
сол и черен пипер

Приготовление:

Пастата се сварява според инструкциите на опаковката. Отцежда се и още докато е топла се смесва с крем сиренето. Разбърква се добре и се оставя да изстине.

Беконът се нарязва на кубчета и се пържи в горещ тиган докато стане хрупкав. Прехвърля се върху домакинска хартия и се оставя да се отцеди от мазнината.

Пилешките гърди се запържват от всички страни в същия тиган (5-6 мин. на страна). Изваждат се от тигана и се оставят да починат около 15 минути, след което се нарязват на филийки.

Броколите и червеният лук се настъргват, а чери доматите се разрязват на две половини.

Зеленчуците се смесват с пастата, подправя се със сол и пипер и всичко се прехвърля в купа за сервиране. Накрая се добавя руколата, пилешкото и бекона.

(в материала има продуктово позициониране)