Автор
Woman.bg

Уникално печено цвекло със синьо сирене, мед и розмарин

Обичаме цвекло. То е вкусно и полезно. Идеалният продукт за студените дни. И не само. А в комбинация с мед, орехи и синьо сирене, става наистина неописуемо!

Продукти:
150 г синьо сирене Castello
12 малки глави цвекло
100 г заквасена сметана
настърганата кората на 1 лайм
1 с. л. пресен розмарин
50 г орехи
2 с. л. течен мед

Приготовление:

Измийте и обелете цвеклото и всяка от главите увийте индивидуално с алуминиево фолио. Печете във фурната около 1 час или докато омекнат.

Натрошете сиренето и го смесете със заквасената сметана. Добавете лимоновата кора и подправете със сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре за да се получи гладък крем.

Натрошете на едро орехите. В малък тиган разтопете меда, отстранете го от котлона и добавете в него натрошените орехи и розмарина.

Развийте фолиото от горната страна. Направете два дълбоки разреза в цвеклото и сложете по е пълна лъжица от клема със синьо сирене и сметана. Поръсете с меда с орехи и розмарин и поднесете.

(в материала има продуктово позициониране)