Великден наближава, а с него идва и времето за вкусните обяди и вечери на цялото семейство около трапезата. И понеже тази година сме в домашна изолация и сякаш имаме повече време да готвим и да поглезим небцето с вкусна храна, ние в предлагаме една изкушаваща рецепта за великденски маслени бисквити. Всичко, от което имате нужда е хубаво масло ( ние сме фенове на Lurpak), малко свободно време и желание да забъркате едно истински вкусно тесто. И така:

ОТ КАКВО ИМАШ НУЖДА


200 g меко масло Lurpak
100 g захар
1 жълтък
1 с. л. ванилов екстракт
350 g брашно + още малко за поръсване
300 g пудра захар за глазурата


КАК ДА ГО ПРИГОТВИШ


Разбий маслото и захарта с помощта на миксер, докато сместа стане гледка и пухкава. Добави жълтъка и ваниловия екстракт бъркай още малко. Добави брашното и с помощта на шпатула или дървена лъжица бъркай, докато се получи тестото за бисквитките. Ако е много лепкаво можеш да добавиш още малко брашно.


Разточи тестото върху набрашнен плот до дебелина 2-3 мм. С формички за сладки или с ръба на чаша изрежи сладките и ги подреди върху тава с хартия за печене. Събери останалите изрезки и ги разточи отново и повтори рязането на сладки, докато оползотвориш цялото тесто. Сложи сладките в хладилника за около 30 мин. за да станат твърди и да запазят формата си при печене.


Изпечи ги в загрята на 180°С фурна за 8 – 12 мин. или докато краищата на бисквитките станат златисти. Извади ги от фурната и ги остави да изстинат напълно върху решетка, преди да ги декорираш.
За да подготвиш глазурата, смеси пудрата захар с няколко с. л. вода и разбъркай добре, така че да се получи гъста паста. Раздели я в отделни купички и добави различни цветове сладкарска боя, ако искаш да „изпишеш“ сладките, като истински великденски яйца. Развихри въображението си!

(в материала има продуктово позициониране)