Необходими продукти:

2 яйца
2 супени лъжици мляко
20 гр. гъби
30 гр. шунка
1 супена лъжица масло
1 щипка бакпулвер
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Разбийте двете яйца в една купа.
2. Добавете бакпулвера и разбърквайте докато набъбне.
3. Изсипете млякото в яйчената смес и добавете сол на вкус. Разбъркайте.
4. Загрейте тигана на умерен огън и разтопете маслото. Изсипете яйчената смес.
5. Изчакайте няколко минути, докато яйцата се изпържат и поставете в средата шунката и гъбите.
6. Наръсете с малко черен пипер за вкус.
7. Прехлупете и извадете омлета от тигана.

Четете още: Неустоимото френско изкушение