Автор
Цвета Герчева

Вкусният Великден на една перфектна домакиня

Ако има нещо, за което се сещаме веднага щом някой ни каже думичката Великден, това са пухкавите козунаци, шарените яйца и вкусното агнешко. Семейството се събира около трапезата, а усещането за уют, пролет и ново начало е това, което ни кара да обичаме дните около Великден по един особен начин.

И понеже всяка перфектна домакиня се приготвя поне ден предварително за перфектния великденски обяд, ето няколко идеи как да изненадате любимите си хора с нещо наистина вкусно и много различно.


Агнешкото

Крехко и вкусно - добре приготвеното агнешко е емблемата на великденската трапеза. Откъде обаче да си купим свежо месо, без да се притесняваме, че е престояло с дни в хладилници и фризери? Специалистите съветват да се доверим на някоя от големите вериги, като BILLA например. Немският бранд гарантира за качеството и свежестта на месото и не на последно място подбира внимателно фермите, които доставят продукцията си в магазините. Днес над 90% от прясното месо на щанда в BILLA е българско, така че спокойно можете да се доверите на веригата за перфектното агнешко за Великден.

Щом имаме добро месо, всичко, от което имаме нужда по-нататък е щипка въображение и перфектната великденска рецепта. Защо не пробвате нещо различно, като агнешко с печени чушки и кус кус? Или пък добрата стара класика - агнешко със зеленчуци, само че с уникална билково-бадемова хрупкава коричка?

Надникнете в актуалния брой на BILLA Кулинариум и ще откриете страхотни идеи за вашия уникален великденски обяд, както и дузина супер нестандартни и точно толкова вкусни сезонни рецепти.



Цветна пролет в чинията

Пролетта връща пъстротата и доброто настроение в живота ни. За да направим това усещане още по-пълно, време е да добавим малко цвят в чиниите. Разнообразието от зеленчуци предлага най-различни варианти, но всяка перфектна домакиня ще ви каже, че тайната е в плънката. Така че забравете за всичко, което знаете досега - представете си най-кусната плънка на света и смело я "поканете" в кошничка от хрупкав лук. Какво ще кажете за чушки, пълнени с пиле и ечемик? Или пък за една лъскава, с пурпурен отблясък и много, много вкусна кора от лук - просто издълбайте вътрешността на една глава и кошничката е готова! Добавете парченца наденица и хлебни трохи и ще се насладите на изкушение, на което никой не би могъл да устои. (Пълната рецепта можете да намерите в настоящия брой на BILLA Кулинариум.)

Малки свежи супи

Супите никога не са били толкова забавни. Сервирайте малка купа с питателен бульон или крем супа по време на великденския обяд и ще накарате гостите си да се влюбят във вкусовете на пролетта.
Червено цвекло с репички или спанак, авокадо и ябълки - страхотните рецепти на тези уникални супи също можете да откриете в настоящия брой на Кулинариум. Мъничко заквасена сметана, аромат на джинджифил и щипка хималайска сол - оставете сетивата си да се насладят на топлата супа и не забравяйте, че перфектната домакиня винаги има на масата си свежа салата.


*Момичета, не забравяйте - Великден е времето, в което правим своята равносметка след края на зимата, подготвяме тялото си за пролетта и лятото и имаме шанса да пречистим организма си с качествена натурална храна. Затова следващият път, когато се чудите какво да сложите в своята кошница, докато пазарувате в BILLA, заложете на натуралните продукти, които ни даряват здраве и тонус.