Обичате ли сандвичи в бейгъл? Днешната рецепта има точно такъв вкус, само че без калориите на хлебчето. Тя се приготвя бързо и лесно, а вкусът ѝ ще внесе разнообразие в семейното ви меню.

Необходими продукти

3 авокадо
170 гр сьомга, нарязана на тънко
6 големи яйца
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
1/4 чаена лъжичка люспи от червен пипер
1/3 чаша червен лук, нарязан на тънко

За бейгъл поръската:

2 супени лъжици маково семе
1 супена лъжица бял сусам
1 супена лъжица черен сусам
1 супена лъжица плюс 1 чаена лъжичка чесън на прах
1 супена лъжица плюс 1 чаена лъжичка лук на прах
2 чаени лъжички морска сол или едра сол

За сервиране:

1/2 чаша натрошено сирене фета
1 връзка пресен копър
3 супени лъжици каперси
По желание: резенчета лимон

View post on Instagram
 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната предварително на 200 градуса и намажете тавичката си с мазнина по избор.

Направете бейгъл поръската: в малка купа добавете маковото семе, белият сусам, черният сусам, чесъна на прах, лука на прах и солта. Разбъркайте добре.

Подгответе авокадото: разрежете авокадото на две и с помощта на лъжица, издълбайте около една супена лъжица от него. Подредете готовото авокадо в тавичката и във всяка половинка поставете по едно парченце пушена сьомга.



Подгответе яйцата: В малка купа смесете солта, прясно смлян черен пипер и люспите от червен пипер. В отделна малка купа разбийте внимателно 1 яйце и овкусете с щипка или две от сместа от сол, черен пипер и лют пипер.

Използвайте лъжица, за да прехвърлите внимателно подправения жълтък в кладенчето на авокадото, като се опитвате да запазите жълтъка цял. Ако има останали белтъци, добавете ги в кладенчето с авокадото. Повторете процеса с останалите яйца, докато всички половинки авокадо бъдат напълнени.

Сложете малко от червения лук върху всяко авокадо. Внимателно поставете тавата във фурната и печете за 15-20 минути или докато белтъците се стегнат, а жълтъците се сварят до предпочитаната гъстота.

Когато авокадото е готово, го извадете от фурната и го поръсете със сирене фета, каперси и бейгъл поръската. Сервирайте с лимонови резенчета.



Полезни съвети: Опитайте се да откриете възможно най-голямото авокадо, за да се получи тази рецепта максимално добре. За предпочитане е то да бъде поне колкото дланта ви. За разлика от гуакамолето, ту търсим авокадо, което да не е твърде узряло. Използвайте авокадо, което сте държали на стайна температура и не го издълбавайте твърде дълбоко.