Автор
Цвета Герчева

Вкусовете на пролетта - рецептите, за които мечтаеш

Пролетта вече е тук с всичките си аромати, цветове и слънчеви дни. Толкова дълго я чакахме, че сега сякаш не можем да й се наситим. И как да е иначе - пресните зеленчуци са готови, идва времето за свежите салати, вкусните ягоди за закуска и баницата с лапад и киселец. В дните, когато природата се събужда за нов живот, апетитът ни сякаш леко се обостря, а щом усетим онова издайническо чувство на глад, на дневен ред идва и големият въпрос: Какво да хапнем?

Тази пролет ние сме вдъхновени от настоящия брой на BILLA Кулинариум - изданието, в което винаги има какво да прочетем и ще ви разкажем за някои интригуващи храни и рецепти, които открихме в списанието. И така - нека кулинарната разходка започне сега!



Благородните аспержи


Апержите са изключително полезни, а благородническият им характер идва от Краля-Слънце - легендарният Луи, който ги включва във френската кухня, защото ги обожавал. Нетрадиционният вкус на този зеленчук го прави идеален както за салати, така и за питателна гарнитура към почти всяко ястие. Вземете връзка аспержи, изпечете ги на грил и поръсете с няколко капки зехтин и сол. Ето - вие имате перфектната гарнитура.

Цветната храна е по-вкусна



Цветовете правят храната по-вкусна, а когато нюансите са пролетни, цялостното усещане от вида на чинията предизвиква истинска емоция за небцето. В актуалния брой на BILLA Кулинариум можете да намерите куп свежи цветни предложения за сезона, но ако има правило, което трябва да спазвате, то е много просто - не пропускайте да сложите цветен акцент, когато сервирате дадено ястие. Така ще нахраните не само стомаха, но и сетивата си.

Хлябът - наш приятел

Според специалистите, без въглехидрати мозъкът ни спира да функционира достатъчно добре, затова не си ги забранявайте. Филия хляб, направен само от естествени съставки (в BILLA има страхотен хляб без ГМО пшеница) ще дадете на тялото ви нужната енергия, витамини и минерали, без които организмът ви няма да е в кондиция. А ако искате да можете да направите хляб за всяка разядка - задължително отгърнете настоящия брой на BILLA Кулинариум, за да видите какво споделят по въпроса BILLA кулинарните експерти.

Колекционирайте вкусове и спомени

Да си водиш дневник понякога помага на емоциите, но защо пък да не си съставите гурме личен дневник. В него можете да вписвате всичко, което възбужда небцето ви, а в броят на BILLA Кулинариум, посветен на "Вкусът на пролетта", можете да откриете наистина незаменими идеи за вкусотии. И не на последно място - за да оцениш хубавата храна, трябва да знаеш защо е толкова важно да готвиш по добри рецепти с правилните съставки. И ако не знаеш какво е тероар ( в настоящия брой на Кулинариум пише) може би няма да отдавате такова голямо значение на всяка глътка вино. А трябва. Защото то е едно от удоволствията от живота.

*С настоящия брой на BILLA Кулинариум спестявате над 30 лв. с талоните на страниците на изданието, а отстъпките са нещо хубаво, нали?

(платено съобщение)