Необходими продукти:

100 г обикновени бисквити
60 г краве масло
40 г лешници
2 с. л. захар

За крема:

200 г ягоди
100 г крема сирене
100 г течна сладкарска сметана
50 г пудра захар
1/2 ч. л. ванилова есенция
1 ч. л. настъргана кора от лимон

Начин на приготвяне:

Бисквитите се смилат в блендер заедно с почистените лешници.

Прибавят се захарта и мекото краве масло. Отново се смила.

Отделно в малка купа се разбиват крема сиренето заедно с пудрата захар с помощта на миксер.

В друга купа се разбива сладкарската сметана. Прибавят се настърганата кора на лимон, ваниловата есенция и крема сиренето. Разбъркват се и се добавят нарязаните на кубчета ягоди.

В откопчаваща се тава (диаметър 14-16 см) се слага бисквитеният блат и се натиска добре с помощта на чаша.

Отгоре се поставя ягодовият крем.

Чийзкейкът се поставя в хладилник да стегне за 2-3 часа.

Отгоре се украсява с нарязани ягоди.