Автор
Woman.bg

Запечено меко сирене Castello Бри с карамелизиран лук

Есен е, време е да се стоплим с вкусни изкушения, а едно от любимите ни е запечено меко сирене Castello Бри с карамелизиран лук. То може да бъде перфектната вечеря или засищащ обяд. Нека видим какво ще ви е нужно за рецептата и как да си приготвите това истинско кулинарно съвършенство:

Продукти за 2 порции
2 бр. Castello Бри Creamy White, 150g
25 g масло
2 средно големи глави лук
2 стръка мащерка
щипка сол
15 ml бял балсамов оцет
сол
черен пипер

Приготовление:
1. Обелете и нарежете на ситно двете глави лук. Оронете листенцата на мащерката от стеблата.
2. Загрейте тиган на средна температура и разтопете маслото в него. След това намалете температурата и добавете нарязания на ситно лук, листенцата мащерка и щипка сол. Гответе около час, като разбърквате от време навреме. Ако тиганът остане много сух, добавете лъжичка вода. Лукът е готов, когато е омекнал и златисто карамелизиран.
3. Отстранете тиганът с лука и добавете балсамовия оцет. Опитайте и добавете още сол, ако е необходима и овкусете с черен пипер. Пoкрийте и приберете в хладилник, докато стане време за сервиране.
4. Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете двете опаковки Castello Бри в две огнеупорни купички и го запечете за 10 минути, докато се разтопи и започне да бълбука.
5. Извадете купичките от фурната и ги оставете да изстинат за 10 минути. След това гарнирайте с карамелизирания лук.
6. Сервирайте с препечена багета, крекери или хрупкави аспержи.

(в материала има продуктово позициониране)