Една класическа вкусотийка на фурна, която задължително трябва да опитате.
Продукти:
3 ч.ч. картофи
1/2 ч.ч. масло
1 ч.ч. шунка
1/4 ч.ч. лук кромид стар
1 ч.ч. сирене чедър
2 бр. яйца
1/2 ч.ч. краве прясно мляко
1 ч.л. сол
1 г черен пипер млян
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 220 градуса.
Картофите се настъргват и се нареждат на дъното на тавичка. Поливат се с разтопеното масло и се посоляват.
Запича се за 20 минути, докато картофите започнат да стават златисти.
В малка купа се смесват нарязаната шунката, наситненият лук и настърганото сирене чедър.
В отделна купа се разбиват заедно яйцата, млякото, солта и черният пипер.
Когато се изпече картофената кора, се залива първо с шунковата смес, а след това и с тази с яйцата.
Температурата на фурната се намалява до 180 градуса и се пече за 20-25 минути.