Днес ви предлагаме поредното вкусно предложение за вечеря.

Време за приготвяне: 40 мин.

Порции: 4 бр.

Продукти:

400 гр. ориз за ризото
100 мл. зехтин
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 глави фенел
100 мл. бяло вино
1 стрък мащерка
1,5 л зеленчуков или пилешки бульон
200 гр. пармезан
2 с. л. масло
150 гр. крем сирене Arla с билки и подправки
200 гр. замразен грах
200 гр. замразени аспержи

Приготовление:

Лукът, чесънът, фенелът и мащерката се нарязват на ситно. В дълбок тиган се нагрява зехтина, добавят се нарязаните зеленчуци и подправки и се готвят докато станат прозрачни. Слага се ризотото и се бърка, докато зрънцата ориз не се покрият добре със зехтина. Добавя се виното и се оставя да ври, докато течността се абсорбира от ориза. Котлона се намалява на средна, към ниска температура.

В отделен съд се нагрява бульона и се налива 1 черпак към ориза, като се бърка непрекъснато, докато течността не се абсорбира. Тогава се добавя следваща порция бульон и това се повтаря, докато ризотото се свари.

Тогава се прибавят настъргания пармезан, крем сиренето и маслото. Добавят се замразените зеленчуци, подправя със сол и черен пипер, разбърква се и се покрива с капак за около 10 мин., след което се сервира.

(в материала има продуктово позициониране)