Автор
Ева Григорова

10 фрази, които ще чуеш от него, ако наистина те обича

Флирт, симпатия или истинска любов – как да разбереш какво изпитва към теб човекът насреща? Докъде ще стигне тази връзка? Можете да узнаете тайните желания на кавалера си, ако се вслушате внимателно в думите, които той ви казва насаме.

Когато си влюбен, ти е трудно да управляваш емоциите си и да се контролираш, защото се ръководиш не от разума си, а от сърцето. На всички много ни се иска да се влюбим точно в онзи човек, който ще ни отвърне със същото чувство, с когото „ще живеем щастливо до края на дните си“. Но дали можем да разпознаем коварните прелъстители, целящи само мимолетна връзка? И как да не пропуснем истинската любов? Достатъчно ще е просто да знаем фразите, които показват силните чувства на мъжа. Вслушайте се по-внимателно в думите на партньора!

„С какво мога да ти помогна?“

Влюбеният мъж винаги ще се притеснява за любимата си и постоянно ще я подкрепя. В случая по-важното не е материалната помощ, а умението да изслушаш партньора, да преживееш заедно с него трудните моменти и да се опиташ да му дадеш добър съвет. „Ако умеете да слушате, значи сърцето ви е открито“, твърди Бренър, нюйоркски психиатър и психоаналитик. А Максим Горки често е забелязвал, че „най-добрите приятели са хора, които не обичат да говорят и умеят да мълчат разбираемо“. Ценете немногословните мъже, които винаги изникват в нужния момент с фразата „С какво и как мога да ти помогна?“.

„Хубаво ми е с теб“

Много мъже с лекота казват на жените комплименти: „Ти си красива, желана, секси“. Но за собствените си чувства е къде по-трудно да излъжеш. Не можеш да кажеш фалшиво фразата „Толкова ми е хубаво с теб“, пък камо ли „Обичам те“. Впрочем, експертката по любовни връзки Сюзан Уинтър пояснява, че ако се чувствате комфортно с партньора, а идеалната ви връзка е с лек и непринуден характер, това изобщо не означава, че никога не се сблъсквате с трудности. То показва само, че и вие като всички хора може да имате проблеми, но разрешавате разумно възникващите конфликти. От това се чувствате добре и спокойно и вие, и партньорът ви.

„Нека помислим заедно и го решим“

Важен момент е, когато партньорът използва в речта си местоимението „ние“. Когато сте влюбени, това не означава, че никога не се карате. Напротив, вие разбира се си имате своите конфликти, но намирате заедно изход от ситуациите, обсъждате ефективния начин за разрешаване на проблемите. И не можете вечно да се сърдите един на друг, защото много добре разбирате, че любовта ви е по-важна от сръдните и яда.

„Извинявай“

Много е важно да умеете да си прощавате един на друг, вместо да таите в себе си злоба и обида към партньора. Всички двойки спорят и се карат, понякога заради пълни дреболии. Но ако мъжът, въпреки че е бил прав в спора, ви казва „извинявай“, хващайте го здраво и никога повече не го пускайте. Такива мъже вече са рядкост!

„Аз нямам тайни от теб“

Не всеки мъж е способен да се разкрие и да разкаже за слабите си страни. Но ако партньорът споделя с вас най-съкровените си тайни, той демонстрира не просто доверието си към вас, но и това, че според него вие сте човекът, който ще прояви разбиране, ще го изслуша и подкрепи, без да го осъжда.

„Наистина те харесвам“

На някои мъже им е много трудно да произнесат фразата „обичам те“, затова те много по-охотно ползват израза „харесвам те“. Така че не се самонавивайте, ако половинката ви не бърза да ви зарадва с признания в любов. В една връзка уважението, чувството за защитеност и комфорт са къде по-важни от думите.

„Ти си единствена и неповторима“

Любовта изисква време. Ако чувствата ви връхлетят твърде бързо, бъдете нащрек. Вместо да очаквате от партньора признание в любов и да изгаряте от нетърпение, по-добре се вгледайте в избраника си. Здравите връзки се изграждат постепенно, с малки стъпки. Мъжът ще ви опознава, без да бърза, ще открива все нови и нови страни от вашата личност. Затова ще казва „Аз не знаех, че си такава…“, „Харесва ми, че си точно такава“ и „Уникална си“.

„Сложи си шапка и ръкавици“

Трогателно е, когато мъжът проявява загриженост за дамата си. Ако преди излизане навън той се интересува дали сте достатъчно топло облечени и дали сте си взели чадъра, значи се притеснява за вас. Тази връзка със сигурност има бъдеще.

„Липсваше ми“

Любовната връзка е най-лесно да се изпита с времето. По време на кратката раздяла можете да разберете доколко ви е скъп даден човек. Самата фраза „Липсваше ми“ звучи много по-силно от признанието в любов.

„Гордея се с теб“

Само човек, който наистина ви обича и цени, може да се радва на успехите ви. В случая обаче е важно да правите разлика между ласкателствата и искрените комплименти. Влюбеният мъж ще слуша скучния ви служебен доклад като приказка на Шехерезада, на него ще му е интересно всичко, което е свързано с вас. Заради вас той дори може да откаже да гледа футболен мач и да отиде на театър. Само че не злоупотребявайте с това!