Автор
Ева Григорова

10 клишета от романтичните филми, които не работят в реалния живот

Е, мина и този Свети Валентин. И е време за малко реализъм и да се замислим защо любовният ни живот не може да бъде като сюжет на романтичните филми. Ето защо: Красивите жестове, които изглеждат страхотно на екрана, в реалния живот често се оказват абсолютно неприемливи. Нека уточним кои са разпространените клишета, които се срещат в почти всеки романтичен филм.

№ 1

По филмите. Сексът на плажа е показател за романтичността на вашата двойка. Вие правите любов по залез, слушайки шума на вълните… Ах, колко красиво!

В реалния живот. Плажът не е най-подходящото място за интимни забави. Дори ако си постелите огромна кърпа, коварните песъчинки непременно ще попаднат в носа ви, в устата ви, по интимните ви части… И в най-неподходящия момент отнякъде ще се появи пенсионер, извеждащ кучето си, или пазач на плажа. Как да се отпусне човек при тези условия?

№ 2

По филмите. Искате да завоювате сърцето на някой мъж? Заведете го в хубав магазин, пробвайте повече рокли и му показвайте всяка една. На излизане от пробната той ще е вече ваш!

В реалния живот. Покажете ми поне един мъж, който обича да ходи по магазините и да чака, докато приятелката му пробва куп тоалети! Е, може и да има такива уникални личности. Най-често обаче представителите на силния пол, седнали край пробната, приличат на уморени зомбита: „Да, скъпа, добре ти стои. Приключваш ли скоро? Какво?! Още три поли?!“

№ 3

По филмите. Пространството, украсено с десетки запалени свещи е ужасно романтично! В такава обстановка това няма да е просто секс, а наистина правене на любов.

В реалния живот. Всъщност това е опасно. Ако имате огромен хол или свещите стоят далеч от вас на отделна масичка, няма проблем. Но ако сте решили да украсите по подобен начин малка спалня, подреждайки свещи по пода и по всички повърхности наоколо, много е вероятно да предизвикате пожар. Достатъчно ще е в порив на страст да бутнете един от свещниците и готово.

№ 4

По филмите. Ако харесваният мъж не ви забелязва, променете си прическата или просто махнете очилата. Край, той е ваш!

В реалния живот. Безспорно трябва да се грижим за външния си вид и да променяме нещо понякога. В този случай обаче действа по-скоро вашето собствено отношение към себе си. С нова прическа вие се чувствате красива и това привлича мъжете. А това с очилата пък е пълна глупост. Изобщо не е задължително да се отказвате от тях – в днешно време има толкова интересни рамки, които ще ви послужат като моден аксесоар!

№ 5

По филмите. Няма значение какво е времето навън, дали вали порой, или виелица. Ние ще се целуваме напук на капризите на природата!

В реалния живот. Разбира се, можем да се целуваме и под дъжда. Но какво пречи да влезем на сухо или поне да се скрием под някой навес? Да се измокриш до кости и да настинеш изобщо не е романтично.

№ 6

По филмите. Вие сте осъзнали, че бившата ви приятелка/бившият ви приятел, който/която се жени днес, е любовта на живота ви. И го заявявате на всеослушание направо на сватбата. Гостите са трогнати – ето това е истинска любов!

В реалния живот. Подобна постъпка е проява на чист егоизъм. Сватбата е напрегнато мероприятие както за булката, така и за младоженеца. Пък сега и вие цъфвате с вашите признания! Можете да разчитате най-много на скандал, който евентуално да стигне и до сбиване. Околните още дълго ще ви напомнят за това, макар че и без тяхна помощ ще ви е трудно да го забравите. Така че, дори ако изведнъж ви е осенила мисълта, че губите любовта на живота си – трайте си.

№ 7

По филмите. За да докаже любовта си, мъжът непременно трябва да направи широк жест. Да организира масов танцов флашмоб, да се обясни в любов от сцената на концерт на любимия ѝ музикант, да я отрупа с десетки букети.

В реалния живот. Наистина има момичета, които харесват такъв тип мъжко поведение. Не по-малко са обаче онези, които биха се стреснали и отдръпнали от подобни жестове. „Той наистина ли ме обича? Или просто иска да се изперчи пред всички?“. Далеч не всички обичат публичните демонстрации на чувства.

№ 8

По филмите. Двойките, които правят любов в басейна или в морето, изглеждат толкова красиво! Водата подклажда чувствеността и прави преживяването незабравимо.

В реалния живот. Водата активно отмива смазката, така че усещането изобщо не е толкова прекрасно, колкото изглежда отстрани. А морската или хлорираната вода могат да променят микрофлората на половите органи и дори да предизвикат усложнения с последвало лечение.

№ 9

По филмите. Сексът под душа или във ваната ще разнообрази чудесно интимния живот. Дори не е нужно да ходиш някъде – всичко може да стане вкъщи.

В реалния живот. За отмиването на смазката вече споменахме по-горе. В случая обаче има и още един минус – типовите вани в повечето жилища не са предвидени за двама души. Ще се блъскате вътре, като копърки в консерва, опитвайки се да не счупите смесителя. Същото важи и за душа – трудно ще се съберете и двамата под струите му. Единият ще се окаже леко встрани и ще зъзне.

№ 10

По филмите. Събуждайки се след страстна нощ, двойката веднага започва пак да прави любов.

В реалния живот. Нека бъдем честни – сутрин на преден план изпъкват нуждите на пикочния мехур, така че за начало ще е добре поне да отидете до тоалетната. Освен това лошият дъх след сън хич не е романтичен. Ако толкова ви се иска да възпроизведете този сюжет от киното, оставете на нощното шкафче вода за уста.

Четете още: Всички мъже ли изневеряват?