Автор
Woman.bg

10 неща, които той не иска да научава за бившия ти - I част

Във всяка връзка все някога миналото се намесва в разговора.

И докато твоят човек мисли, че трябва да знае някои неща за приятелката си, за да е подготвен, по-добре е да остане в щастливо неведение, защото истината не винаги е за предпочитане.

Ето какво мразят да чуват мъжете, както и съвети какво можеш да кажеш вместо това.

1. Какво да не казвате: „Всички го обожаваха”.

Един мъж обича да смята, че е най-страхотният, с когото някога си излизала и че е любимецът на всички важни хора в живота ти – братя, сестри, приятели и най-вече - родители. Когато новото ти гадже разбере, че всички са обожавали бившия, увереността му ще пострада. Ако се окаже, че трябва да оправдае очакванията и на цяла група хора, може да му дойде в повече.

Какво да кажете вместо това: „Харесваха го, но всъщност не го познаваха”.

Семейните и приятелски събирания ще станат по-лесни, ако гаджето ви е в щастливо неведение, че може би всички в стаята си мечтаят бившият ви да беше там. Дайте на новия да разбере, че всички са харесвали бившия, защото са виждали само една негова страна, която не е била реална. Дори новият да не е пръв приятел на татко и да не си пише мейли с най-добрата ви приятелка, в крайна сметка вие сте единствената, която трябва да го харесва.

2. Какво да не казвате: „Той изкарваше добри пари”.

Старото гадже е имал огромна заплата? Запазете тази информация за себе си. Ако новият разбере, че прави по-малко пари, ще се чувства неспособен. Мъжете обичат чувството, че дават всичко на жените си - от секс до покупки.

Какво да кажете вместо това: „Заплатата не е толкова важна, стига да правиш нещо, което обичаш.”

Надяваме се, че наистина мислите така. Но сериозно, един мъж може да се почувства несигурен, ако реши, че никога няма да изкарва достатъчно, за да купува нещата, които и двамата искате. Просто му напомнете, че не са важни парите, а това, че сте щастливи заедно. Също така му напомнете, че няма нужда да харчи всичките си пари, за да ви прави щастлива, че може да ви радва като харчи пари и за себе си.

3. Какво да не казвате: „Той ми разби сърцето”.

Връзките приключват. Повечето пъти не приключват леко. Ако ви се струва, че това признание може да звучи като уверение, че сегашната ви връзка върви добре, повечето мъже ще го изтълкуват по съвсем различен начин. Дори бившият ви да е бил гадняр и вие да не желаете да сте с него никога повече, фактът че все още размишлявате за миналото или носите емоционален багаж, прави впечатлението, че по някакъв странен начин все още мислите за бившия си. Гаджето ви не иска да научава, че мислите за него по какъвто и да е повод.

Какво да кажете вместо това: „Всички сме били наранявани”.

Дори ако бившият ви е изтръгнал сърцето, не си давайте вид, че още не сте го преодоляла. Сега сте с прекрасен човек и само това има значение. Може да е изпитал същото в предишна връзка, но искате ли да чуете всичко, за това как някаква жена го е наранила и как той все още си ближе раните? Оставете миналото.

4. Какво да не казвате: „Той е много е добре”.

Някои двойки поддържат контакт след като се разделят. Обикновено няма нищо нередно в това, докато всичко остава на платоническо ниво. Бившият и настоящият ви приятел сигурно никога не са се срещали, така че защо да разказвате какво става в живота на бившия? На сегашния ви любим не му пука особено за бременната сестра на бившия ви, нито, че се е явил на кастинг за ТВ шоу. Него го интересува само дали сте говорила днес с бившия, за да разбере до каква степен поддържате връзка.

Какво да кажете вместо това: „Не съм се чувала с него отдавна, но съм сигурна, че е добре.”

Дори ако редовно си пишете или говорите веднъж седмично, най-добре оставете гаджето ви да мисли, че не поддържате контакт с бившия. Той не ви информира за миналите си връзки и колко прекрасно върви живота на неговите бивши. Не осведомявайте новото гадже какво става със старото. На вашия приятел наистина не му пука и всичко може да завърши със скандал.

5. Какво да не казвате: „Веднъж бях тук с него.”

Никой от двама ви не е наивен. И двамата сте имали живот преди любовта да ви събере. Когато стане въпрос за правенето на неща като двойка, обаче, по добре се преструвайте, че никога не сте ходила никъде. Ама никога. Прекарала сте последните няколко години заключена в апартамента си и сте живяла чрез картинки, които сте намерила в апартамента на вашите. Всяко преживяване е ново и е нещо, което споделяте заедно с настоящия си приятел за първи път.

Какво да кажете вместо това: „Била съм тук преди, но не мога да си спомня кога.”

Това не е лъжа. Ако ви попита дали сте била в някой ресторант или дали сте гледала някоя постановка, кажете, че сте, но не помните с кого и по какъв случай. Ако продължава да любопитства може да му споменете, че вероятно е било с някой бивш. Ще зареже темата, както и идеята да отидете на това място, тъй като желанието му да те заведе там ще се е изпарило.

Очаквайте продължение.