Автор
Woman.bg

10 неща, които той не иска да научава за бившия ти - II част

Продължение.

6. Какво да не казвате: „Той ми подари това”.

Мъжете са се тренирали да правят комплименти за външния ни вид, независимо дали става въпрос за чифт хубави обеци или за искряща огърлица. Ако кажете, че нещо ви е подарък от старото гадже, това е равносилно на признанието, че „Всеки път, когато си го сложа, се сещам за него”. Мъжете искат да си мислят, че никога, при никакви обстоятелства, не мислите за бившия си. Особено, когато стоите полугола пред огледалото и се обличате.

Какво да кажете вместо това: „Имам го от отдавна.”

О, това старо нещо ли? Не помните откъде се е взело, но го имате от много отдавна и просто го обожавате. Престорете се, че е просто нещо ваше, а не нещо, което ви напомня за живота ви с някой друг. Споменете, че всъщност сте мислели да си купите ново – и кой знае, може да го получите като подарък в близкото бъдеще. Така ще избегнете конфликт и ще получите ново бижу - двойна победа.

7. Какво да не казвате: „С него планирахме да...”.

Всяка двойка прави планове, които иска да осъществи: да обиколят страната, да гледат заедно по един футболен мач на всеки голям стадион в града, най-накрая да постигнат съгласие за декорацията на апартамента. Но когато една връзка приключи, същото се случва и с общите мечти. Не ги превръщайте в част от бъдещите ви планове с новия ви приятел.

Какво да кажете вместо това: „Знаеш ли какво винаги съм искала да направя?”

Нека плановете да са нещо за вас двамата и не споменавайте какво сте мислели да правите с бившия. Настоящата ви връзка е различна и има различни крайни цели. Разбира се, можете да почерпите някоя и друга идея от предишната си връзка, но не споменавайте, че е нещо, което сте искали да направите с бившия и така и не сте могли.

8. Какво да не казвате: „Той беше забавен.”

Мъжете обичат да карат жените да се смеят, особено при положение, че всяка жена на света търси мъж с „чувство за хумор”. Тъй като не всички мъже са забавни, не винаги имат успех. И все пак всеки мъж си мисли, че е страшно забавен. Дори и бившият ти да те е скъсвал от смях, новият не иска да знае, че бледнее пред него по този параграф.

Какво да кажете вместо това: „Ти си най-забавният мъж, който познавам”.

Той е най забавният мъж, който познавате. Повторете тази реплика докато не започнете да го вярвате. Разбира се, това може и да е лъжа, но може би и вие самата не сте най-добрата готвачка, най-добре облечената или най-умната жена, с която е излизал някога. Просто той знае, че не е нужно да ви казва истината. Една такава малка и безобидна лъжа никога не е наранила никого.

9. Какво да не казвате: “Често се сбиваше”.

Никой мъж не иска да си представя, че бившият ви някой ден може да се върне и да поиска буквално да се бори за вас. Освен това, не искат да се чувстват длъжни да влизат в конфронтация с всеки, който ви се усмихне на публично място. Повечето мъже са доволни, че хората се обръщат след жената, с която са, но не изгарят от желание да удрят човека, когато се обърне отново.

Какво да кажете вместо това: „Обичам мъжът да може да ме защитава, но и да не се нахвърля на бой”.

Кажете на гаджето си, че оценявате, че ви закриля, но не искате да започва да се бие само защото някой ви се е усмихнал или ви е заговорил в бара. Имала сте против държанието на бившия, така че приятелят ви ще внимава да се държи добре. Мъжете знаят кога другите мъже преминават границата. Също така знаят кога една дама може и сама да се справи със ситуацията.

10. Какво да не казвате: “Беше добър/лош любовник”.

Ах, сексът... Тази тема е минно поле във всяка връзка. Една погрешна стъпка и БУМ! Отново сте сама и без мъж. Може би си мислите, че гаджето ви иска да чуе колко ужасен е бил бившият ви в леглото. Не е така. Защо? Защото, ако е бил ужасен, а сте била с него дълго време, тогава може да означава, че и сегашният ви приятел е ужасен, а вие не казвате и думичка по въпроса. Мъжете не искат да чуват нищо за секса с вашия бивш, тъй като следващия път, когато сте се разгорещили, приятелят ви ще се сети за историята. Ако бившият е бил сексуално динамо е повече от ясно, че не трябва да споменавате и думичка за това.

Какво да кажете вместо това: „Имахме и добри, и лоши моменти в спалнята”.

Това е най-неутралният отговор по темата. Абсолютно равнодушен. Иронията е там, че вероятно е истина. Само в порното и във филмите сексът е страхотен в 100 % от случаите. Гаджето ви знае, че казвате истината, тъй като той самият се е насладил на доста страхотен секс, но е видял и доста неприятни неща, които са го карали да се чуди дали не е жертва на скрита камера. При всички случаи е най-добре да избягвате темата за секса с други партньори. Освен ако не трябва да попълвате медицински формуляри. Тогава трябва да си зададете милион въпроси.