Вярвате или не, мъжете могат да бъдат опитомявани и дори дресирани.

Това твърди британката Ейми Съдърланд, която дори е написала книга по темата. В нея отчаяната преди време съпруга споделя своя щастлив опит от прилагането на стандартни похвати за дресиране на домашни любимци върху... своя съпруг.

Ние пък ви даваме 10-те основни правила, които според нея действат безотказно. Ето и следващото:

Не се опитвайте да доминирате

Хората, като останалите видове от царство Животни, имаме нужда да се доказваме. Ние, приматите, стоим високо в йерархията и държим другите да са наясно кой е шефа.

Точно за това е в реда на нещата несъзнателно да се опитвате да доминирате в брака си.

Винаги вие решавате откъде да минете на път за магазина. къде да отидете на почивка през лятото и си мислите, че сте много полезна на любимия си, учейки го да реже зеленчуците по вашия начин.

Но всъщност това, което правите, е само излишно придаване на важност и завземане на територия. А когато партньорът ви откаже да се подчини, вие моментално му се озъбвате.

Дресьорите на кучета предупреждават да не се поддавате на инстинкта си постоянно да командвате, защото това не се отразява добре на отношенията. С времето те започват да се градят на основата на страх и омраза, а не на доверие и любов.

Опитайте просто да не налагате мнението и опита си на всяка цена, постоянно. Мъжът до вас има нужда да се вслушвате в мнението му и да го оставяте да взима решения за вас двамата.