Може би не обичате домашни любимци или пък предпочитате тяхната компания пред тази на някой непокорен мачо?

Според британката Ейми Съдърланд и в двата случая нямате проблем – можете да прилагате методите на дресьорите върху любимия си. Действа безотказно.

Госпожата, която се вдъхновила от похватите на опитомяване на животните, твърди, че няма нищо по-лесно от това да вкараш мъжа си в релсите на послушанието. Друг е въпросът дали ще ти хареса той да „върти опашка” покорно…

Ето и следващият съвет за опитомяване:

Не приемай нещата толкова навътре

Като човек имаш склонността да пренасяш всякакви качества, мотивации и таланти върху животните. Веднага виждаш злоба в постъпката на кучето, когато е сдъвкало чисто новите ти скъпи обувки.

Но това не е правилно – не го е направило от злоба, гаранция.

Прехвърлянето на човешки характеристики и чувства върху животно се отразява зле на опитомяването. Затова, ако смяташ да вървиш по стъпките на дресьора на животни, ще трябва да разсъждаваш трезво и да не приемаш постъпките на другите прекалено навътре.

Може би гледаш на потните дрехи на гаджето си след фитнес, зарязани на пода в банята, като на обида към теб – символ на това колко не го интересуват чувствата ти. Обаче, следвайки логиката на дресьорите, е добре да преосмислиш тази постъпка по-трезво. Той оставя миризлива купчина на пода не защото не те обича, а защото просто такава е първичната му реакция.

Това, че има слаба памет и още по-слабо обоняние, не е обида лично към теб и не си струва да се отбелязва с кавга.

Да не взимаш действията на партньора си като лична проява към теб самата е либерална постъпка, но никак не е лесно да я постигнеш.

Време е да осъзнаеш, че както стотици други жени, взимаш нещата прекалено навътре и виждаш обида там, където всъщност няма дори и намерение за такава. Когато се справиш с този проблем, връзката ти ще стане доста по-щастлива.