Ако вярваш на дресьорите на домашни любимци, колкото британката Ейми Съдърланд, ще се превърнеш в перфектната укротителка на любимия си мъж.

Според въпросната дама той може да бъде опитомен и дисциплиниран не по-зле от всяко малко сладко кученце, което започне да ръфа скъпите ти обувки и има нужда от урок по въпроса.

Ето и последното правило за възпитанието на твоя партньор:

Оглеждай се за знаци

Един дресьор никога не си позволява да се разсее, дори и за миг. Един пропуснат знак от поведението на ученика му, бил той и съвсем малък, може да има големи последствия.

Никой професионалист не може да е сигурен, че намръщената голяма котка няма да се хвърли върху него или, че раздразненото куче няма да го ухапе. За това винаги трябва да е нащрек и да следи всеки сигнал, за да може да реагира бързо.

Тази техника работи добре и при хората.

Вероятно се случва любимият ти мъж вечер да те изпреварва в банята, окупирайки я с вестник или списание в ръка. След това ти остава малко време да се поглезиш под душа, нали?

Или узурпира дистанционното и еднолично избира програмата за вечерта, а ти просто искаш да се разсееш с някой забавен филм, вместо да препускаш из каналите като обезумяла антилопа.

Точно за това наблюдавай внимателно, за да предвидиш поведението му, преди да стане прекалено късно за действие.

Когато забележиш да се размотава със списание в ръка или когато небрежно те попита дали не знаеш къде са последните получени рекламни брошури, няма да губиш и секунда в размотаване – директно можеш да се втурнеш в банята.

Така ще имаш време за всички разкрасяващи процедури, които си набелязала за вечерта.

Борбата пред телевизора може би ще бъде по-ожесточена, но ще се справиш. Просто след вечеря не се занимавай с миене на чинии и разтребване – остави ги на Него или свършете всичко заедно. Все ще успееш да се измъкнеш 2 минути по-рано, за да заемеш стратегическата позиция с дистанционно в ръка…