Ние, жените, винаги искаме да вникнем под съзнанието на един мъж и да разгадаем какво точно се случва в главата му. Кога разбира, че е срещнал любовта, какво го привлича към друг човек и какво го кара да бяга надалеч. Ето кои са 10-те мъжки правила за любовта:

1. Любовта не е "аз срещу нея", а "ние срещу проблема"

Любовта невинаги е лесна, доста често тя е съпроводена и от някои трудности. Няма правилен начин да се справиш с тях, освен да не забравяш, че ти и половинката ти сте отбор, а не противоположни страни.

2. Любовта е най-хубава, когато в нея няма лъжи

Казването на неистини е излишно и може да съсипе всяка връзка. Не играйте мръсно, бъдете честни, многократно ще се уверите, че това е рецептата за щастливи отношения.

3. Правилото 80%/20%

Никой не е перфектен, дори и човекът, в когото се влюбваш безвъзвратно. Но, за да сработят отношенията ви, трябва да простиш недостатъците на отсрещната страна, а най-доброто съотношение между качества в другия, които обожаваш, и тези, които мразиш, е 80%/20%.

4. Без следене

Хубаво е отношенията между двама души да бъдат открити, без да се налага скришно следене и съмнение. Да, винаги има вероятност някой да се издъни, но не дебнете за този момент.



5. Бъди с този, който те иска, но не се нуждае от теб

Най-важният човек, с когото трябва да се съобразяваш в този живот, си самият ти. Партньорът не трябва да налага ограничения или да се опитва да те промени. Просто бъди с някого, който те желае, но няма постоянна нужда от теб. И двамата трябва да имате достатъчно време за себе си поотделно и да не пренебрегвате собствените си нужди, връзката ви не е по-важна от тях.

6. Целувките са акумулаторът на любовта

Не се обичайте само на думи, целувайте се, прегръщайте се и се докосвайте по-често. Физическият контакт с любимия човек е изключително важен.

7. Изричайте предимствата на партньора си

Не казвайте просто „Обичам те“. Споделете на любимия си човек какво обожавате в него.

8. Опасността от изневяра се увеличава с големия контрол

Не се опитвайте да ограничавате партньора си, защото ви е страх да не намери нещо по-добро от вас и да ви изневери. Никога не настоявайте да бъдете заедно постоянно и навсякъде. Ако правите всичко възможно любимият ви човек дори да не поглежда към другите, е много вероятно сами да го подтикнете към изневяра.

9. Скуката убива всичко

Бъдете инициативни, предлагайте нови идеи за различни забавления и приключения. Не тъпчете на едно място и не бъдете скучна компания.

10. За любовта си трябва време и търпение

Всички се променяме. Влюбваме се, разлюбваме се, понякога се превръщаме в съвсем различни хора. Бъдете готови да погледнете и човека до себе си с нови очи, защото любовта е истинска, когато е издържала теста на времето.

Четете още: Къде греша! Защо нямам мъж?