Да заживете заедно

Колко безумно звучи сравнението между смисъла на думата грешка и този на любовта и съвместното съжителство.

Безумно, но само на пръв поглед.

Когато една двойка се намира в самото начало (подчертаваме!) на своя красив роман, заживяването под един покрив има нещо общо с това да си купите чифт високи обувки без дори да си направите труда да ги пробвате.

Страстта, привързаността, чувството, че искате да дишате един въздух с любимото същество могат да ви изиграят лоша шега, ако бързо и насляпо им се доверите.

Някои практични хора биха ви посъветвали първо да си изясните кой какво иска от живота и от себе си, какви планове има за в близкото бъдеще, доколко е отдаден на работата си или как обича да прекарва свободното си време.

Но други още по-практични, мислещи и изпатили хора ще ви отворят очите за това, че е нужно да мине малко повече време, докато отношенията ви се изяснят, чувствата и емоциите се стабилизират, а усещането за другия се превърне в нещо повече от неконтролируемо желание и пеперуди в стомаха.

Не бъдете подозрителни, не правете сравнения

Една стара поговорка гласи, че когато се срещнем с даден човек, ние всъщност се срещаме с хората и преживяванията, които са част от живота му.

И това е доста опасно, да знаете!

Започват се едни постоянни сравнения с бившите му половинки, със силата на любовта, на която вероятно са се радвали те, с физическите качества, с които вероятно са ви превъзхождали и пр.

Не е изключен и вариантът да се изкушите да правите сравнения между сегашния любим и предишния ви приятел.

Да търсите скрити качества или недостатъци, които вие от личен опит си знаете, че мъжете притежават, да очаквате същите реакции и постъпки като от миналото… И в един момент се оказва, че си губите времето да търсите под вола теле, докато човекът стои пред вас, съвсем нов, различен, необятен и интерсен.

„Когато не сравняваш, всякаква малоценност, всякакво превъзходство изчезва”, Ошо.



Винаги заедно

Да прекарвате всяка минута от времето си с любимия човек се равнява на преяждането с любимия ви шоколад.

После вече апетитът ви е задоволен и нямате нищо против да опитате от някой друг десерт.

Хората така са устроени, че се нуждаят от време, за да преосмислят нещата и да заредят батериите, но далеч от очакванията и потребностите на останалите хора.

Затова и не е здравословно една двойка да споделя работното място - доказано е, че се създава доста голямо напрежение и умора в отношенията.

На пръв поглед няма по-хубаво от това някой да иска да ви отдава цялото си време, за да ви показва и доказва непрекъснато любовта си, но бъдете сигурни, че това никак не е добре за връзката ви.

Ето защо трябва да направите всичко възможно да вмъкнете в графика си достатъчно време за вас самите и да освободите необходимото на вашата половинка лично пространство.