Няма смисъл да се преструваме – и най-хармоничната на пръв поглед двойка има своите поводи за скандали.

Те може да не са особено емоционални и шумни или пък тъкмо обратното, да са продължителни почти колкото зимния сезон или да отминават като топъл летен дъжд, но съществуват.

Просто човешките взаимоотношения са така устроени, че това на практика е неизбежно.

Звучи ви познато, нали? Ето и най-честите причини за кавгите между влюбени, които живеят заедно:

Ежедневието

Да, случва се постоянно – не можете да изберете какъв десерт да си вземете, къде да вечеряте навън или просто какво да гледате по телевизията.

За някои двойки това е добър повод за спор (всъщност важи за всяка в определен момент от съжителството й). По-добре не отделяйте много време на тези подробности, защото иначе става по-страшно.

Можете да се редувате – веднъж десертът е шоколадът, който вие обожавате, а следващия път е сладоледът, предпочитан от любимия ви мъж.

Идеята е да не сте толкова дребнави (нещо по-характерно за жените, но не само).

Миналото

Сянката на бившия/бившата понякога се появява в настоящето и създава проблеми. И при представителите на силния пол, и при нежните им половинки се случва желанието за единственост да надделее.

Да, обаче миналото не може да се изтрие с гумичка, нали?

Ако ви притеснява нещо, оставено назад, просто не любопитствайте. И не разказвайте подробности за себе си, които впоследствие може да предизвикат изригването на ураган от въпроси. И констатации.

Злоупотребата

Имаме предвид използването на алкохол и стимуланти, не нещо друго…

Под тяхно влияние често се случва да ви се развърже езикът и да кажете неща, които не мислите съвсем или просто могат да бъдат споделени по-тактично.

Убедени сме, че ви се е случвало поне веднъж, дори и да не пиете по принцип, да станете по-директни, отколкото ви се е искало. И следващият ден да ви е по-неприятен от обикновено.

Каквото и да имате да кажете на любимия, по-добре го направете с ясно съзнание. Ако не можете да говорите по този начин, то просто имате проблем с комуникацията.

Ако пък той не може да общува с вас открито, без стимуланти, то по-добре не си губете времето повече.