4 безотказни техники за по-горещ оргазъм - опитайте сега!

Всички правим секс, но не всички достигаме до оргазъм. И не всеки път. Според специалистите обаче, можем да подобрим интимните си усещания, ако се доверим на тези четири техники...

За тях става ясно след изследване, обхванало 3017 жени от САЩ на възраст от 18 до 93 години. То е озаглавено „Доклад на удоволствието“ и е проведено от екип от изследователи в сътрудничество с онлайн образователната компания OMGYes.

„Попитахме хиляди жени какво правят, за да извлекат повече удоволствие от сексуалното проникване, и открихме, че съществуват 4 техники, които работят при повечето от тях“, казва Кристияна фон Хипел, специалист по сексуално и репродуктивно здраве.



„Нашата компания кръсти техниките описателно и създаде благоприлични диаграми, анимации и видео клипове на жени от различни възрасти, обясняващи своите собствени преживявания.“

Оказва се, че най-популярната техника е Angling. Тя включва въртене, повдигане или снишаване на бедрата. Според 87,5 процента от жените това увеличава значително сексуалното удоволствие. Останалите – Rocking, Shallowing и Pairing – получават поне 69,7 процента одобрение.

View post on Instagram
 

Pairing например (84 процента от жените) включва пресягането към влагалището с пръст или играчка по време на проникването с цел допълнително стимулиране на клитора. При Rocking (76 процента) пък се препоръчва задържане във влагалището, вместо тласкащи движения, като по този начин пенисът или играчката е в постоянен контакт с клитора.

Участничките в анкетата съобщават какво удоволствие им дава всяка техника. 10 процента от жените, които се наслаждават на Shallowing (докосване, което се съсредоточено върху областта в непосредствена близост до входа на влагалището), казват, че тя увеличава шанса да достигнат до оргазъм, докато четвърт от тях заявяват, че благодарение на нея оргазмите им са много по-силни.

Много специалисти твърдят, че ако получаваме достатъчно секс и удоволствие от него, ще бъдем по-щастливи и по-успешни във всички сфери от живота си.