От една страна им се казва, че трябва да са разумни, грижовни, страстни, семейно настроени индивиди. От друга страна все още се очаква от тях да са "мачовци".

Тези противоположни очаквания дълбоко стресират мъжете.

Друга причина, поради която им е по-трудно? Често не могат да гледат на бащите си като на модели за подражание.

Напрежението и стресът се отразяват на сексуалния им живот

Преди десет години основно жени изпитваха загуба на либидото. Днес броят на пациентите от мъжки пол със слабо желание за секс надхвърля броя на жените. Повечето мъже признават, че стресът и проблемите в работата все повече им пречат.

Свикват жените да имат по-голяма заплата

Младите мъже не се притесняват особено, че половинките им носят повече пари вкъщи. Всъщност е много по-вероятно да се надяват на връзка, в която вие ще изкарате повече пари тази година, а той ще изкара повече следващата.

Младите мъже започват да гледат на това като на „бягане на дълги разстояния”, тоест че са по-загрижени за цялостната картина – дали ще можете да си купите къща заедно, например, вместо да ги е грижа кой изкарва повече.

Те просто виждат, че сътрудничеството е по-добро от съревнованието.

И все пак могат да се чувстват заплашени от вашия успех

Жените вече са взели решение да бъдат едновременно продуктивни и репродуктивни. Това решение може да се отрази тежко на мъжете. Продуктивността, като мъжка отговорност, вече е отнета, което може да накара един мъж да чувства не само, че няма с какво да допринесе, но и че като цяло е ненужен.

Да имат много близки приятели мъже е добре за тях... и за вас.

Едно нещо, което мъжете са научили от жените е, че приятелствата с някой от същия пол дават голяма опора. Те са много полезни и пораждат чувство на разбирателство. Тези приятелства могат да имат позитивен ефект и върху връзката на мъжа с приятелката или съпругата му, тъй като те помагат на мъжете да осмислят чувствата си и да чувстват подкрепа.