Автор
Woman.bg

4 неща, които го плашат на първа среща - II част

Продължение.

Той се страхува: Че ще ви докосне прекалено рано.

Според д-р Пол Добрански, автор на „Тайната психология на влюбването”, първият какъвто и да е физически контакт с едно момиче, може да е много стресиращ за мъжа – без значение дали просто слага ръка на крака й или погалва ръката й. „Той знае, че в танца на ухажването нещата се случват по определен начин и се старае да спазва правилата.” Ще се разкъсва отвътре - той иска да знаете, че желае да ви целуне, но не иска да излезе нахален и арогантен. Ако не откликнете по начин, по който е очаквал, ще се почувства унизен.

Какво да направите: Просто е. Изпреварете го. Ако усетите, че на вашия човек му е неудобно да се доближи, му дайте зелена светлина, като сама направите първия контакт. Ако стоите срещу него на масата, леко докоснете неговия крак със своя. Ако пък сте един до друг, сложете ръка върху неговата, когато се пресягате да вземето нещо. Така той ще разбере посланието, че искате да ви докосне.

Той се страхува: Че няма да поискате втора среща.

Ами да, още преди да сте си поръчала предястие, той вече се чуди дали ще излезете заедно и другата неделя. Защо ли? Мъжете подхождат към срещите като към кариерата си, твърди Добрански. „В своите представи мъжът има работа, която трябва да свърши на първата среща – да ви впечатли. Ако се справи добре ще активира основната си цел, която е да си спечели следваща среща, и по-следваща среща и т.н.” Така че още по средата на вашата среща, той ще прецени напредъка си с вас, според това дали ще сте съгласна за още едно излизане. Ако е несигурен, това ще го притесни, тъй като един неуспех ще е удар по неговото его.

Какво да направите: Ако между вас няма химия не сте длъжна да го успокоявате. Но ако имате интерес, намекнете небрежно докато си говорите, че обмисляте скоро да се видите пак. Споменете онзи нов ресторант, който искате да изпробвате и който сте сигурна, че много ще му допадне или му кажете, че има филм, който трябва да гледате заедно някой път. По този начин ще му намекнете, че мислите за среща №2, но все пак оставяте топката в неговото поле - той трябва да ви покани. Ако направите това в първата половина на срещата, останалото време ще бъде много по-приятно. Той ще може да се отпусне, а вие почти веднага ще сте премахнала напрежението от първата среща.