Автор
Woman.bg

4 причини да не пренебрегваме приятелки заради мъж

Едва ли е преувеличено да кажем, че всяка жена е губила приятелка – независимо временно или за постоянно, заради мъж.

Има нещо в новите връзки, което кара някои жени внезапно да забравят всичките си приятелки.

Затова, преди да изгубим някоя от най-близките си, нека погледнем тези четири причини защо не бива да зарязваме приятелките си заради мъж.

Златното правило

Това правило не се е променило откакто родителите ни са ни го обяснявали като малки: „Отнасяй се с другите така, както искаш да се отнасят с теб.”, пише tia.bg. И, ако се замислим, наистина би ли ни било приятно, ако приятелките ни зарежат, защото са си намерили нов мъж? Едва ли, затова е добре да помислим и за техните чувства преди да опропастим приятелството си.

Може и да не ни простят

Има реален шанс не много далеч в бъдещето да се разделим с този нов, страхотен мъж. Но ако/когато това се случи, приятелките ни вероятно няма да са наоколо да ни помогнат да преживеем раздялата. Дори най-добрите приятелки имат граница на търпението. Затова, ако ни стане навик да ги зарязваме заради всеки нов мъж, е възможно в един момент ние да се окажем изоставените от приятелите си.

Приятелството ни може да се промени

Но дори и ако сме достатъчно големи късметлии да имаме приятелки, които не ни оставят дори и да ги пренебрегваме, взаимоотношенията ни с тях вероятно ще се променят поне малко. Приятелите все пак са хора, а хората се чувстват наранени, затова не бива да се учудваме, ако приятелката ни е малко по-дистанцирана или ако се е сближила повече с друга жена в наше отсъствие.

Нищо не е по-приятно от времето с момичетата

Без значение колко страхотен е новият мъж и колко щастливи сме с него, трябва да помним едно нещо: нищо не може да замени връзката, която имаме с приятелките си. Те ни разбират и подкрепят по начин, по който повечето мъже не могат, затова е важно да създадем баланс между времето за момичетата и това за мъжете.