Колкото и абсурдно да звучи, много красиви, успешни и чаровни жени са толкова самотни и така и не успяват да открият принца на бял кон. Сякаш някаква черна магия тегне над тях и са обречени да носят бремето на нещастната любов на гърба си завинаги. Те са перфектни, но уви, никой не ги желае. Звучи ли ти познато? Ако темата за любовта и липсата на партньор е и твоята най-голяма болка, то определено трябва да прочетеш следващите редове. След тези 4 стъпки могат да се случат чудеса!

1.Остани насаме със себе си

Всичко зависи от теб, не го забравяй. Ако ти си щастлива и в мир със себе си, можеш да привлечеш, който мъж пожелаеш. Не се страхувай от самотата, напротив. Цели се към нея, за да разбереш точно от какво се нуждаеш. Разговаряй себе си, стани една пълноценна цялост и след това се стреми да откриеш половинката си. Не бъди просто нечий придатък.

Четете още: Кажи ми как ще прекараш Черния петък, за да ти кажа какъв си



2.Разбери, че имаш право на „Не“

Ако ти сама не се погрижиш за себе си, никой друг няма да го направи. Никой друг не е длъжен да го прави, вместо теб. Пази личното си пространство, не подарявай свободата си, времето си. Цени ангажиментите си и поставяй своя комфорт на първо място. Разбери, че имаш прави да кажеш „Не“. Не откликвай на всеки призив от страна на мъжа, който те е впечатлил. Не преотстъпвай дните си на другиго, не ги изпълвай с чужди интереси. Оценявай това, което си постигнала сама.



3.Бъди себе си

Никога не се старай да се променяш заради някого, особено в името на любовта. Този, който е идеален за теб, ще те обича такава, каквато си. Всяка преструвка и всеки компромис излиза твърде скъпо след време. Бъди горда със себе си!

4.Потърси щастието извън любовта

Не живей със заблудата, че истинското щастие е при тези, които са обвързани. Просто заради идеята, че има кой да им пожелае лека нощ и не са сами. Щастието не е само в любовта, не се вкопчвай в заключението, че ще бъдеш щастлива, само ако има мъж до теб. Потърси радостта и в другите аспекти от живота.



Четете още: Писмо до мъжа, с когото никога няма да бъда