Автор
Ива Петрова

4 типа личности, които са подходящи за сериозна връзка

Постоянните връзки не са за всеки. Някои хора възприемат сериозните отношения като хомот на врата си, но за други влюбването може да е въплъщение на романтиката, безопасността и вътрешния растеж. Личността ви играе огромна роля в това към коя категория спадате.

По правило типовете личности, които имат сериозно отношение към любовния си живот, са по-склонни да поемат отговорност. Те придават голямо значение на стабилността и планирането, а не на спонтанността и гъвкавостта. Това обаче не означава, че те не ценят независимостта си или отбягват старателно любовните авантюри. Всъщност типовете личности по Майерс-Бригс, които предпочитат продължителните връзки, често са интроверти. Затова те се нуждаят от пространство и време, в които да останат насаме със самите себе си.


Полезно ще е да узнаете с какъв тип личност сте се забъркали. Така ще можете да прецените дали имате еднакви цели в живота с потенциалната си половинка. Ще можете ли да изградите постоянна връзка с този човек? Представяме ви онези типове личности, с които това със сигурност ще се получи.

ISTJ. Тип личност – логик


Логикът е самата предсказуемост и стабилност, затова е очевидно, че този тип личност е идеален за сериозни отношения. Той ще ви показва любовта си, ще проявява загриженост и ще ви подкрепя. Логикът търси партньор, който е готов да вложи също толкова усилия във връзката. За него любовните отношения са дългосрочна инвестиция, затова той гледа сериозно на задълженията си.

INFJ. Тип личност - адвокат


Адвокатът е интуитивен и чувствителен човек. Затова за него е много важна емоционалната близост, която се постига само в сериозни връзки. Всъщност този тип не е склонен да се сближава с някого, с когото не си представя съвместно бъдеще. Затова щом адвокатът си намери човек, който да го накара да се почувства ценен и обичан, той веднага започва да фантазира за щастливото им бъдеще. Също като авантюриста този тип личност може да се позабави малко в любовния живот, но щом намери „своята половинка“, ще остане задълго с нея.


ESTJ. Тип личност – администратор


Администраторът цени традициите и реда. Практичният му начин на мислене може да се стори на някои недотам романтичен, но този тип личност е идеален за сериозна връзка. Администраторът обръща голямо внимание на дребните детайли, той е добре организиран и това ще ви улесни, когато планирате бъдещето си заедно. Трудолюбивият му характер също се вписва добре в една сериозна връзка, защото администраторът постоянно ще влага в любовните отношения все повече и повече. Този тип личност е щастлив, когато знае, че действията му укрепват връзката, взаимното уважение и доверието.

ISFP. Тип личност - авантюрист

Запознанството с авантюриста може да се опише по следния начин – той бавно и уверено побеждава в надпреварата. Той не бърза да прояви сериозно отношение към половинката си. Отчасти става така, защото той се чувства чудесно и сам. Когато авантюристът се почувства свързан с някого, той по правило действа много бавно и създава здрава основа за по-нататъшните ви отношения. С други думи при него принципът „любов от пръв поглед“ не важи, но търпението му безусловно може да даде плод след време.