Автор
Woman.bg

5 причини да го оставиш да си отиде, въпреки че още го обичаш

Представи си сцена, в която той бавно се приближава към теб, поглежда те безразлично и изневиделица стоварва думите: Напускам те! Едва няколко минути по-късно осъзнаваш какво се е случило. Чувството е като след удар от мощен болезнен плесник, но не върху бузата ти, а в душата. Шокирана от тежката новина, първото нещо, което ти идва да направиш, е да се разплачеш и да се хвърлиш в обятията му с молбата да не ти причинява това.

Ако мъжът насреща ти е непреклонен и наистина е взел твърдото решение да си бие шута, не се унижавай. Мигът е тежък, но не бива да бъде допълнително натоварен със сцени, напомнящи на драматично театрално представление.



Ето 5 основателни причини да го оставиш да си тръгне, въпреки силните чувства, които все още изпитваш към него:

1. Позволи му да си тръгне, за да бъдеш щастлива!

Представи си бъдеще с човек, който ти обичаш, но той теб не. Нима една жена, която прави всичко за любимия си, а той не отвръща адекватно на чувствата ѝ, заслужава бъдеще без обич? Не си губи времето с човек, на когото не му пука ни най-малко за теб. Освободи се от него. Огледай се, излез с приятели. Светът е голям и спасение дебне отвсякъде. Заслужаваш щастието, което този мъж никога няма да ти даде.

2. Той просто не е за теб

Не погубвай бъдещето си, емоциите и чувствата си заради човек, който не желае да споделя повече нито един ден от своя живот с теб. След като чувствата му към теб вече са изстинали, а твоите продължават да кипят с нестихваща енергия, това не е твоята половинка. Горещата ти кръв има нужда от човек, който ще те обикне истински, безрезервно, безкористно и всеотдайно. От човек, който не идва в живота ти с причина, а заради самата теб.



3. Остави го да си тръгне, защото само така ще освободиш място за друг

И може би тъкмо този друг ще бъде твоят човек, твоят късмет, твоето щастие, смисъл и бъдеще. Животът често пъти ни предлага изпитания, среща ни с хора, които ни разочароват, нараняват, озадачават с поведението си, за да осъзнаем самите ние един ден какво искаме и към какво трябва да се стремим. Не използвайте ръцете си, за да бършете сълзите от очите си. Използвайте ги, за да отворите широко вратата за новото.

4. Остави го да си върви. Ако те обича, ще се върне

Не го притискай, не го принуждавай да стои при теб. Остави го. Освободи този мъж. Ако той тръгне на север – обърни се на юг. Кой знае – този, който един ден ще дойде оттам, може да е самият той – осъзнал, че няма друга жена, която да замени любимата, която е напуснал. Преживял своя емоционален катарзис, пуснатият на свобода мъж може като магнит да намери обратно пътя към жената, която е обичал. Ако не го направи, продължи сама по пътя към щастието.

5. Истинската любов не е егоистична

Единият обича, но другият не отвръща на чувствата му. Такива двойки има безчет. Може би това не е твоята представа за любов. И това е нормално. В стандартните си прояви тя се асоциира повече със заедност, прегръдки, близост. Но е свръхлюбов, когато обичаш някого, да го оставиш да последва сърцето си. Всяко друго ограничение е егоизъм. А истинската любов не е егоистична. Тя дава, без дори да иска нещо обратно.

Четете още: Писмо до мъжа, с когото никога няма да бъда