5 признака, по които можете да разберете дали ТОЙ ще ви направи щастлива

Има признаци, по които човек може да разбере дали мъжът е наистина силен духом и е в състояние да направи семейството си щастливо. Много жени се чудят кой е истинският мъж? Къде да го търсят? И как той да влезе в прегръдките им. Честно казано, за всяка от нас истинският мъж е различен. За някои това е този, който печели много, за други - който седи вкъщи като бавачка за децата, за трети - този, който се държи грубо и деспотично, а за други – обратното, този който не може да каже и две думи против.

Петте признака на истинския мъж: Той си е самодостатъчен. Той приема себе си такъв, какъвто е. Той е независим. Той не се сравнява с никого. Той цени себе си.

Но вярно ли е, че това са истинските мъже? Наистина, много често за жените тези модели са само плод на техните фантазии, базирани на опит, който са получили в детството. Една жена е склонна да „окачва“ проекция, наречена „моят истински мъж“ върху всеки, когото срещне.

И тук е дилемата, защото бъдещото щастие на друга жена зависи от възпитанието на сина от друга жена - майката. Тоест, за да има повече истински мъже, той трябва да бъде възпитаван като такъв в детството. Истинският мъж е реализиран мъж. При условие, че е щастлив в цялата тази реализация, особено ако го прави заради вътрешни нужди, а не заради доказателство пред някого.

Човек се реализира в работа, която му носи удоволствие и просперитет, в семейство, за което отговаря и обича. Мъжът, също като жената, иска любов и за него е важно тя да бъде в живота му, за да приеме себе си като мъж и да се радва на живота. Има признаци, по които човек може да разбере, че мъжът е наистина силен духом и е в състояние да направи семейството си щастливо:

1. Той си е самодостатъчен

Не зависи от жена си, от майка си, приятели и т.н. Той решава сам задачите, поставени пред себе си и семейството си, без да разчита на помощ от други хора. Съвет към майките на момчета: учете синовете си от детството, че мъжът сам е отговорен за живота си и семейството, което е създал. Момче вече в училищна възраст трябва да разчита само на себе си. За негово собствено добро. Така че разхлабете „каишката” и оставете синовете си да се научат да бъдат независими.

2. Приема себе си такъв, какъвто е.

Не разчита на чуждото мнение. Неговите действия и живот са изградени от него самия. Не приема излишни съвети от майка, баба, приятели и т.н. Съвет към майките на момчета: учете синовете си от детството да разчитат на собственото си мнение. Не го сравнявайте с някого, не го критикувайте, не подценявайте самочувствието му. Запомнете, ако човек не обича и не приема себе си, значи не е в състояние да обича другите. Също така е важно да се отбележи, че колкото по-малко един мъж е уверен в себе си, толкова повече претенции има към жената си.

3. Той е независим

Има едни вредни навици. Един от тях е зависимостта от майка или съпругата. Съвет за майки на момчета: Прекаленото привързване на мъжа се формира в детството. Най-често поради факта, че подценяват самочувствието му, не го подкрепят в начинанията му и най-важното - не му вярват и го контролират тотално. Избягвайте това и вашето момче ще порасне като истински мъж.

4. Той не се сравнява с никого

Разбираемо е човек да сравнява себе си, своето богатство и т.н. Но тук става дума за това, че един самодостатъчен, успял човек първо се сравнява със себе си, но със себе си, който е бил вчера. Това му позволява непрекъснато да се развива, да променя стратегията си навреме както в семейството, така и в работата. Това го мотивира за още по-голямо израстване, което прави него и обкръжението му щастливи. Съветите към майките на момчета са същите като в параграфи 2 и 3.

5. Той цени себе си

Такъв мъж не се унижава и не тича след жена, която не го уважава и го отхвърля. Това разрушава личността му и води до загуба на самия него. Съвет към майките на момчета: учете синовете си да се обичат без условия, ценете ги, давайте им повече подкрепа, оставете ги да изразяват мнението си, отбийте ги навреме от себе си навреме.

Трябва да се разсее разпространеното погрешно схващане сред жените за това кой е истински мъж. „О, когато той се прибере от работа, всички се усмихваме, преструваме се, че сме щастливи да го видим. Все пак той ни е хранител, той се изморява. Да, аз също работя и върша и много домакинска работа, готвя, почиствам и храня всички…”Това просто не е вярно, не е истинско.

Истината е, че има такива „алфа мъже“, които наистина живеят от позицията - аз съм господарят, аз съм кралят и всички членове на семейството са мои поданици. Той наистина се прибира постоянно уморен, пльосва се на дивана и гледа телевизия. И в повечето случаи той прави това дори не защото е уморен, а защото в семейството си е иззел ролята на съпруга – пазител.

Една жена, избирайки такъв мъж, най-вероятно е чула такива фрази от баща си: „Аз съм глава на семейството, всичко имате от мен, родих те, ти си нищо без мен и изисквам тишина, когато съм вкъщи!".

Истината е, че такива "алфа мъже" не знаят друг начин да се утвърдят, освен този. Те изискват да уважение към себе си, те непрекъснато се стремят да се утвърждават като мъже. Живеят с предположението, че другите са виновни за всички им неприятности: жената е кучка, шефът - тиранин, приятелите - предатели, децата – неразумни.

Заключение: самодостатъчният мъж у дома се държи спокойно и с удоволствие споделя времето и любовта си. Той искрено прегръща жена си, дарява с любов и грижи децата и му е лесно да каже: „ОБИЧАМ ТЕ”!