За тези, които все още не знаят, форплей е сладката романтична прелюдия преди същинския любовен акт – секса. С други думи, това е онзи интимен подлудяващ момент, в който двамата партньори поставят старта на своето сексуално съприкосновение, за да постигнат максимална възбуда на своите тела.

За жалост, като всяка една увертюра, и тази в повечето случаи се неглижира и пренебрегва. А това е голяма грешка както от страна на мъжете, така и от страна на дамите. Ласките преди самия секс са от съществено значение за това дали последвалият любовен акт ще бъде на ниво и дали ще изпитаме от него онова върховно разтапящо удоволствие, за което всички копнеем, докато сме в обятията на любимия.

Секс експертите са категорични – спазването на петте златни постулата на форплея гарантира космическа наслада от любовната игра и размазващ оргазъм за двамата партньори:

1. Не бързайте!

Най-важното правило при прилагането на форплея е да не бързате. Отдайте се на взаимните възбуждащи ласки с бавно темпо. Забравете за времето. Не гоните влак. Спокойно се отпуснете и концентрирайте вниманието си върху онези чувствени зони на половинката си, за които трябва да се погрижите подобаващо. Форплеят не са само целувките, гушкането и френската любов. Това са и разменените погледи, нежното докосване на дланта. Милувката по косата. Усмивката. Това е и изпитата чаша чай, която да ви отпусне след тежък ден, или бутилката вино, която ще повиши либидото ви. Някои специалисти твърдят, че колкото по-дълга е подготовката, толкова по-грандиозен и разтърсващ е краят!

2. Ако сте мъж, приложете следните интимни действия върху нея!

- Целувка по меката част на ухото
- Прокарване на език в ушната мида
- Захапване за врата
- Ласки по гърдите
- Продължително целуване с език
- Проникване с пръсти във влагалището
- Френска любов
- Пляскане по дупето


Жените полудяват от ласки в областта на раменете, шията и ушите. Обикновено мъжете пренебрегват тези части и с бързината на хищник се насочват директно към основните полови белези като гърдите и триъгълника. Това обаче не е начинът, господа. Жените обичат милувките, сладкия и разтапящ гъдел по кътчета от тялото, намиращи се далеч от сърцевината на удоволствието (клитора). Именно тяхната стимулация оказва особено силно въздействие върху интимните области. Така възбудени е достатъчно само едно докосване, за я доведете до взрив. Женската възбуда се повишава в пъти повече, ако бъдат стимулирани зони, които нямат пряка връзка със секса. Много жени признават, че галене по свивката на ръката, по вътрешната страна на бедрото или прокарване на пръст по дължината на гръбнака ги възбужда много повече, отколкото самото проникване.

3. Ако сте жена, приложете следните интимни действия върху него

- Фелацио
- Еротичен стриптийз
- Драскане по гърба
- Любовна игра с тестисите
- Да наблюдава еротичната игра в огледалото
- Продължително целуване с език


Ето ги и разликите между мъжете и жените що се отнася до форплея. Докато тя може да загуби свят от удоволствие при целувки по гърба, от подобни ласки той би заспал. Господата предпочитат половинките им още от самото начало да насочат вниманието си към интимните им области – пенис и дупе. Ето защо секс експертите поставят фелациото на първо място.

4. Не правете тази грешка при оралната любов!

Когато един мъж реши да стимулира клитора на жената орално или мануално, обикновено той се насочва към малкото изпъкнало бутонче над вагината. Грешка! Съкровището, наречено клитор, всъщност продължава от двете страни на влагалището и уретрата, успоредно на големите срамни устни. Това, което се вижда външно, и върху което мъжете най-често съсредоточават вниманието си, е само върха на клитора. Там са съсредоточени около 7000 нервни окончания, ето защо мястото е толкова чувствително. И макар точно това да е източникът на по-голямата част от удоволствието, мъжът може само да увеличи удоволствието на жената по време на форплея, обръщайки внимание на целия клитор. Напротив, стимулирайки единствено въпросното връхче, рискува да предизвика у половинката си усещане за дискомфорт и чувство на болезненост.

Главичката на пениса е мъжкото съответствие на това малко място от женското тяло. Там също са струпани множество нервни окончания. Когато правите френска любов, отделете специално внимание на тази част. Но не само на нея. Редуването й с техниката "дълбоко гърло", при което целият пенис, до основата, е в устата на жената, побърква мъжете. Те обожават да прокарвате език по ръба на главичката, докато членът му е потънал в „обръча“ на устните ви.

5. Спазвайте ритъм!

Наистина ритъмът при френската любов е от голямо значение. В началото може да бъде неритмично, но когато партньорът се е възбудил много, тогава трябва да се опитате да го правите с точни движения. Много е важно преди партньорът ви да получи оргазъм, леко да забързате и с плавни еднакви движения да го доведете до силен и страстен оргазъм. Ако не сте ритмични, и извършвате движенията все едно цъкате морзовата азбука, рискувате цялата работа да отиде на вятъра.

Ще разберете, че сте възбудена достатъчно, ако вагината ви пулсира, докато той прониква във вас. Ще разберете, че той е възбуден достатъчно, ако пенисът му е твърд, с връх, сочещ нагоре, добре оголена главичка и лек розов цвят.

Четете още: Еджинг – как да удължите оргазма