Всяка жена си е задавала въпроса: „Как да разпаля любовта в мъжкото сърце?“ Отговор на този въпрос дава психоложката Наталия Белоусова. Тя е работила с над двеста двойки и им е помогнала да открият пътя на щастието и хармоничната връзка. Белоусова съветва жените как на практика да обичат мъжете.

Силната половинка

Подарете на мъжа до себе си радостта да бъде силният във връзката. Позволете му той да води и любовният танц ще се получи. Дори и невинаги да е прав, отстъпете и после можете тихомълком да поправите нещата. Ако го обичате, не забравяйте да му напомняте: „Ти си моят герой..." „Всъщност, това е толкова лесно... Дали е от еволюцията, от социалните нагласи или от възпитанието в повечето семейства, но на мъжа е отредена ролята да решава проблеми, да е лидерът, да е капитанът. Това по никакъв начин не ви унижава, освен ако самите вие не решите, че искате да сте унизени“, категорична е Наталия Белоусова.

Без скандали на публични места

Никога не изяснявайте отношенията си на публични места. „Живеем в общество, в което една жена понякога може да си позволи да бъде красива и лекомислена кукличка, но за мъжа публичният имидж е много, много важен. И когато неговата половинка подронва авторитета му пред приятели, колеги или дори сред непознатите в метрото, за него това е нож в гърба. Половинката ви може и да ви прости, но никога няма да забрави. Оставете претенциите си и изясняването на нещата за вкъщи – заедно и насаме“, съветва психоложката.

Подкрепа

Ако искате да разпалите любовта в сърцето на половинката си, подкрепяйте и уважавайте неговите интереси и хобита. „Каквито и да са неговите увлечения – риболов, свирене на тромбон, футбол, колекциониране на градински джуджета –покажете му, че цените неговите страсти. Дразните се от неговите разходи за риболов или за градинските джуджета, които му доставят радост, но после се чудите защо той толкова яростно ненавижда шопинг обиколките из мола. Ако не го подкрепяте, ще го направи някой друг. И в този момент вие ще сте в слабата позиция,“ обяснява Белоусова.

Винаги неотразима

Синдромът на ловеца, губещ интерес към уловения дивеч, е свойствен на жените не по-малко отколкото на мъжете. Това, че вече сте го уловили в мрежите си, не значи, че той ще е влюбен във вас завинаги. „Половината от моите пациенти мъже се оплакват от това, че жената до него е занемарила външния си вид след като отношенията са навлезли във фазата на сигурността. Не правете тази грешка. Винаги бъдете неотразима за своята половинка,“ съветва брачният консултант.

Гответе

Поговорката „Любовта на мъжа минава през стомаха“ е изключително достоверна. „Научете се да готвите вкусно. И гответе! Това не подлежи на обсъждане. Еквивалентът на „тя не готви" е „той носи вкъщи по-малко пари от нея,“ категорична е Белоусова.