Автор
Ива Петрова

6 грешки, с които разглезваме мъжете си

Допустимо е да правим грешки, защото именно след поправянето им ставаме по-умни и опитни. Но има грешки, които с лекота можем да избегнем, за да не страдаме от сериозните им последствия вбъдеще. Представяме ви шестте най-разпространени женски грешки, които могат да доведат до крайно разглезване на мъжа!

1. Вършите всичката домакинска работа сами

Как да отгледате аморфно и несамостоятелно дете? Точно така – като правите всичко вместо него! Същото е и с мъжа. Ако през свободното си време той само гледа телевизия, много е вероятно скоро да се превърне в мързеливо същество, залепено за дистанционното! Разделете си домакинските задължения справедливо и не оставяйте партньора да се излежава.

2. Готови сте да дотичате при първо повикване

Да бъдеш алтруист е добра черта, но трябва да знаете, че ако сте готови да дотичате при мъжа при първо повикване, виe обезценявате собствените си занимания и му показвате, че не можете да му откажете. В резултат на това той може да започне да ви манипулира. За да не допуснете дисбаланс във връзката, не бързайте да задоволявате всяка прищявка на партньора.

3. Вие отказвате помощ

Ако мъжът иска да ви помогне, а вие постоянно му отказвате, има вероятност да го направите мързелив. После трудно ще възстановите неговата енергичност и работоспособност. Така че не отсичайте инициативите му от корен и му позволете да ви помага!

4. Вие поощрявате мързела му

Ако ден след ден слушате приказки за това как много скоро всичко ще се промени, има вероятност да заседнете завинаги в зоната на несбъдналите се очаквания, сладко подхранени от илюзии. Не поощрявайте мъжкия мързел, бъдете наставник и ориентир по пътя му към здравословния и енергичен начин на живот!

5. Вие гледате децата сами

Детето има нужда не само от майка си. Ненатрапчиво карайте бащата да прекарва повече време с децата си, а ако няма такава възможност, то поне го дръжте максимално осведомен относно живота на децата.

6. Вие се оставяте той да ви води за носа

Мъжът-манипулатор няма да дари радост нито на вас, нито на връзката ви. Гледайте обективно на партньора си, за да не попаднете в капан!

Тези 6 грешки могат не само да разглезят партньора ви, но и да го превърнат в истински ленивец, на когото да му е трудно да се възстанови и да си стъпи на краката. Вашата задача е да поддържате дисциплината в името на съвместното ви щастие. Знайте си цената, говорете повече и не позволявайте на никого да ви манипулира!

Четете още: 10 типа негодници, по които са луди жените