Едно от условията за пълноценен полов живот и страхотен секс е нивото ни на информираност.

Колкото повече неща знаете за него, толкова по-спокойни ще се чувствате и толкова по-голямо удоволствие ще изпитвате. Много е важно да се освободим и от излишните митове, които ще ни попречат да имаме щастлив полов живот. Вижте кои са основните 6 легенди, които не заслужават вниманието ви.

1.Мастурбирането влияе негативно върху връзката ви

В самозадоволяването няма нищо лошо нито вреднo за сексуалния ни и романтичен живот. Важно е ние дамите да бъдем задоволени и да не се притесняваме да отделяме необходимото внимание, за да изпитаме истинското удоволствие от секса. Често мастурбацията бива приемана като егоистично действие и като предателство към партньора ни, но всъщност това няма нищо общо с истината.

2.Всяка жена може да изпита оргазъм от проникването

Много дами се притесняват от факта, че не могат да достигнат върховно удоволствие по време на секс, затова често прибягват до симулирането на оргазъм. Хубаво е да бъдем открити и когато не получаваме необходимото удоволствие от акта, да споделим с партньора си. Преструването не е никак препоръчително, тъй като половинката ви ще разбере, че го лъжете и в същото време вие отново няма да сте задоволени. Много жени не могат да достигнат до оргазъм по време на секс и това не бива да ви смущава. Работете върху възможността да се отпуснете и просто да се наслаждавате, отколкото да мислите за негативни неща.



3.Клиторът е малък и труден за откриване

Лъжа! Много хора живеят в заблуждението, че клиторът е само това, което виждат на повърхността. Всъщност е добре мъжът, с когото споделяме леглото си, както и ние, да му отделяме повече внимание, защото това е най-добрият ни източник на удоволствие. Не се концентрирайте единствено върху върха му и ще откриете, че сексът може да ви носи много по-голямо удовлетворение, отколкото предполагате.

4.Когато двама души се обичат, сексът винаги е феноменален

Всъщност често дълбоките чувства и еротиката не се препокриват. Затова дори и сексът с любимия ни човек може да не е най-страстното преживяване. За съжаление понякога любовта ни пречи да развихрим въображението си и съответно да се отдадем на страстните усещания.

5.Сексът винаги се получава, когато двама души са привлечени един от друг

Понякога възбудата не се влияе от това дали сме привлечени достатъчно от другия човек. Всъщност има много странични фактори, които влияят на настроението ни за секс - здравословното ни състояние, притесненията ни на работното място, самочувствието ни и много други. Фактът, че вие в момента не сте достатъчно възбудени или че партньорът ни не е, съвсем не означава, че не се привличате достатъчно.

Четете още: За онези хора, които никога не остават без половинка

6.Хубавият секс е единственото условие за щастлива връзка

Сексът е много важен, но съвсем не е единственият фактор, който подсилва връзката между двама души. Ако между вас има единствено страхотен секс, това съвсем не означава, че връзката ви е пълноценна. И както във всяко нещо в живота, така и в секса има върхове и спадове. Физическите отношения между хората са също толкова променливи, колкото и емоционалните.



Четете още: Типовете мъже, които харесваме