6 причини, поради които той не иска вече да прави секс с вас

Ние, жените, обикновено измерваме степента си на нашата сексуална правликателност през очите на мъжете, чрез поведението и отношението им към нас. Затова, когато любимият ни, който ни е призовавал ежедневно в покоите си, изведнъж започне да го прави веднъж седмично или дори по-рядко, започваме да се съмняваме в собствената си магнетичност и женственост, губим самочувствие и търсим вината в себе си.

"О, какво стана? Дебела ли съм? Погрозняла ли съм? Остаряла ли съм?" - това са въпросите, които нахлуват в съзнанието ни в подобен момент. Време е обаче да се отървете от жертвената тенденция да обвинявате себе си за всичко и всички. Често е нормално една двойка да загуби желанието за интимна близост. Ето какви биха могли да бъдат причините за това според руския клиничен психолог, психоаналитик и сексолог Анна Ластовецкая.

Омръзнало му от онзи секс маратон, през който преминахте в зората на връзката си

След периода на първите любовни трепети и бурни сексуални страсти двойката винаги се нуждае от почивка, за да се стабилизира. В началото на връзката винаги има много секс, това е нормален естествен механизъм. С времето скоростта и честотата на интимните ласки постепенно намаляват, което е също напълно естествен процес.

Той се плаши да не стане твърде зависим от вас

Мъжете понякога се отдръпват от половинката си, когато забележат прекалена мания към нея – по някакъв странен начин това усещане ги кара да се чувстват твърде уязвими и несигурни в себе си. В такъв случай просто му дайте време да осъзнае любовта си към нас – дали иска да бъде с вас, или не времето ще покаже.
Най-важното в такъв опасен за връзката момент е да не му оказвате натиск, защото рискувате завинаги да го загубите.

Той преминава през период на дистанциране

При повечето двойки след периода на влюбване настъпва период на мъжко охлаждане. Често по това време една жена вече се е привързала към партньора си с цялото си сърце, докато той едва сега започва да осъзнава доколко влюбен е в жената до себе си. В този момент най-важното е да не му се сърдите, да не се притеснявате, да не бягате след него като куче. Дайте му свобода. Ако той отново ви поиска, може спокойно да си въздъхнете.

Влюбен е в друга

В този случай всичко изглежда различно. Мъжът се държи по различен начин и се отнася по-лошо с вас. Дразни се от всяка ваша дума, действие или забележка. Ако подозирате, че той има друга жена, целият театър трябва да бъде затворен. Нито чорапите, нито ролевите игри тук няма да помогнат. Попитайте директно. Формулирайте въпроса ясно, конкретно и тактично. И ако мъжът не отговори, дайте си още една седмица време. И ако след седмица той не се появи или всичко се влоши, картинката е ясна. Важното е да не тичате след него, защото това няма да доведе до нищо добро.

Уморен е от рутината

Ако връзката ви е дългогодишна, имате деца и битови задължения, сексуалният живот може напълно да изчезне. Оставете малчуганите на баба и дядо, вземете си отпуск и отидете на почивка само вие двамата. Да останете поне няколко дни сами е чудесна идея да възродите сексуалната жар помежду си отново.

Станали сте по-небрежни към външния си вид

Много мъже се оплакват, че с времето половинките им се занемаряват по отношение грижата за външния им вид. Носят халат, грозно бельо, не се поддържат. Истината е, че обсебени от грижите, отдадени на работата и децата, жените често пъти забравят за себе си.

В такива моменти, важно е да не забравяте, че вие не сте товарен кон, който да търчи след работа при децата, да ги взима от училище, да ги води на следучилищни мероприятия, междувременно да сготви, да угоди на прищевките на мъжа си, да помогне с домашните, да почисти дома, и накрая, едва дишаща от преумора, да се отпусне в жадуваното легло със сетни сили, достигнала предела на физическите си възможности.

Основната задача на жената е да запази самочувствието и енергията си. А за това тя трябва да обича себе си. За да не се стигне до гореописаната ситуация, опитайте се да намирате повече време за себе си – отидете в спа центъра, във фитнес залата. Запишете час при фризьор. Една жена рядко успява да почива и да се отпуска у дома си, но трябва винаги да намира време за себе си.

Четете още: Глупостите, които правим от любов