6 романтични жеста, които ще направят връзката ви по-силна

Всички мечтаем да остареем с половинката си. На някои това им се случва, други се разделят, за да срещнат една нова и много по-вълнуваща любов. Но и любовта, като цветята, иска специални грижи, за да оцелее в днешния свят на социални мрежи, измислени визии и нереални отношения.

Ето няколко тайни, за това как да имате наистина романтична връзка:

Намислете си обща мечта.

Споделянето на общи мечти сплотява. Когато двама души мечтаят заедно, имат обща цел, когато очакват заедно нещо да се случи, те се чувстват особено свързани. Може да спестявате пари за голямо пътуване или пък за нова кола. Важното е целта да бъде нещо положително, което да ви кара да се усмихвате, когато мислите за него.

Радвайте се един друг с дребни изненади.
Кой не обича приятните изненади? Не вярвайте, ако някой ви каже обратното. Особено след първите години, когато искрите на любовта започнат да гаснат, е полезно да намерите начини да ги разпалите отново. Всеки обича изненадите. Освен това те са знак за особено внимание. Разбира се, съобразете ги с желанията на човека до себе си. За да бъдат оценени подобаващо.


Ако се скарате, не обвинявайте само другия.
Както се казва и най-добрите семейства се карат. Ако се стигне дотам, че се сдърпате, не обвинявайте само партньора. Помислете над случилото се. И си дайте малко време. След това отново поговорете.

Прекарвайте време един без друг.
Хубаво е да си имате свои занимания, хоби, нещо, което да правите без половинката си и да ви носи радост. Ако сте постоянно залепени един за друг, по-бързо ще си омръзнете. И няма да имате време да заредите батериите.

Гушкайте се. Физическият контакт доказано поддържа любовта.
Докосването зарежда с много силна енергия. То ни зарежда без да се налага да казваме нито дума. Гушкането кара организма да произвежда окситоцин, известен като „любовен хормон“. Благодарение на него ще се почувствате свързани и щастливи.


Оставете партньора да се наслади на своите си хобита и радости.
Понякога е полезно да си вземете почивка от обичайните ежедневни задължения и да си подарите един ден, в който да правите онова, което обичате. Оставете да избере партньорът ви. Дори да е нещо, което не ви е съвсем на сърце, нека този ден бъде за него. Следващия път ще си размените местата.