Дали е само убеждение или е истина, че когато е слънчево хората изглеждат по-щастливи, а обикновено това предразполага към срещи с противоположния пол.

Предимство на слънцето е, че хората са склонни да се събличат, но с един тъмен чифт слънчеви очила можете да скриете пиперливите погледи, които хвърляте към срещуположния пол на плажа.

61% от мъжете и 53% от жените признават, че флиртуват повече, когато времето е слънчево. Несъмнено да приковеш вниманието на някой привлекателен мъж е много по-трудно, когато навън вали дъжд или сняг. А по холандска рецепта куражът се увеличава, ако изпиете едно-две питиета.

Четете още: Двойките, които спят отделно са по-щастливи

В същото време 61% от анкетираните споделят, че се чувстват по-уверени в себе си и външния си вид лятото. 75% от господата признават, че се възхищават на жените, които смело експериментират с дрехите или носят възможно най-малко от тях. 40% от участниците в проучването са уверени, че презлятото е много по-вероятно да срещнат любовта.

Австралийско проучване показва, че нивото на мъжкия полов хормон зависи пряко от слънчевата светлина и витамин D. Toва означава, че представителите на силния пол изпитват желание за секс много повече през юли, отколкото през декември.

Четете още: Мъжете мислят за секс на всеки 28 минути