Автор
Ива Петрова

7 мъчителни стъпки преди истинската любов

Тези 7 стъпки са единственият път към истинското щастие. И е възможно да се научите как да го следвате така, че да не е мъчително болезнен, да не се отчайвате след време за безцелно преживените години и безнадеждно разбитите надежди.

Истината е, че е невъзможно е да се омъжите по любов. Знаете ли защо? Защото това, което наричаме любов - "очите им се срещнаха и те се влюбиха" - изобщо не е любов. Това е нещо като промоционален видеоклип. Вселената е тази, която ни показва какъв може да бъде нашият брак. Но само който успее да стигне до етапа на истинската любов.

Седемте стъпки към истинското щастие

Рекламата е сложно нещо. Нещо като в онзи анекдот, когато един новодошъл в отвъдното помолил ангела, който бил на пост пред портите на рая, да му позволи да погледне и в рая, и в ада. В рая, слънце, арфи, амброзия ... В ада, ярка музика, диско, мартини ... Е, той си избрал да отиде в ада. Тогава обаче веднага го грабнали - и в право в казана. Но каква беше тази дискотека? — извикал нещастникът. „Не бъркайте туризма с емиграцията“, чул той в отговор.



Любовта преминава през тези 7 етапа:

Първият се нарича влюбване коварната реклама

Първият етап е глад и жажда. Желанието да притежаваш половинката си и желанието да получиш цялото възможно щастие от нея. Подобно на гладен, който вижда хляба, но не може да го вдиша, не може да се откъсне от него.

Вторият етап е насищане

Любимият отново е близо! Близо, много близо... Шматка се напред - назад, напред и назад...

Третият етап - отвращение


Това не е човекът за мен. Само хърка и се оплаква. В наше време, най-вече на този етап, браковете приключват.



Четвъртата стъпка е търпението

Нали се омъжих доброволно? А децата растат, имат нужда от баща...

И тогава идва петият етап – взаимното безкористно служене

Ако обаче дойде. Защото не всяка жена е решена да служи на мъжа си без внимателно вътрешно претегляне: той служи ли ми по същия начин? Същото ли ми е дал? Или, което се случва още по-често: сега ще му слугувам, слугувам му! Ще спечеля заслуги пред него! И той най-накрая ще ми се отплати! Но ако съпрузите са се научили да си служат един на друг с любов идва шестият етап: на приятелството и сътрудничеството



И едва тогава идва любовта

Когато гладът и жаждата са преодолени, усеща се ситост и се живее с отвращение, идва търпението, процъфтява взаимното служене, растат приятелството и сътрудничеството - само тогава идва истинската любов.

Това не е лесно нещо. Такава любов е много рядка в наши дни. Рядко се случва бракът да достигне до 7-ия етап. До етапа на любовта. Много по-често 1-2-3 етап и… развод. Преди сто години, просто защото разводът е бил почти невъзможен, хората са били решени да изграждат връзки. И много по-често техните съюзи са достигали най-високите нива на щастие.

Сега 80% от браковете се разпадат и е ясно защо. Защото няма идея, че отвращението е просто фаза, етап от връзката. Това търпение е неизбежна стъпка. Тази услуга е необходима част от брачното пътуване. Без приятелство не може да има щастие и любов.

Четете още: Не вярвах, че жена ми може да ме предаде, докато не посетих лекаря