8 неща, които нито една зряла жена няма да позволи на мъжа до себе си

11 септември 2021 | 09:04
4831
2
снимки: Pexels
2

Младостта винаги е била предимство за жените, но още по-голямо предимство имат тези дами, които вече могат да се възползват от житейския си опит. А знаем, че той се добива с възрастта. И нито гладката кожа без бръчки, нито цялото очарование на младостта могат да дадат онова богатство, което им е донесъл опитът. Ето защо е добре да се вслушваме в съветите на зрелите дами, които отдавна са научили какво може и какво не може в любовта. Те просто знаят какво е допустимо да позволим на мъжа до себе си и какво никога не трябва да се случва, за да запазят самоуважението си. Вижте 8-те неща, които нито една зряла дама с опит никога не би разрешила на който и да е господин в живота си:

Не позволява да бъде финансово зависима

Да, няма нищо лошо в това мъжът до вас да има повече материални възможности и да ви глези с хубави подаръци, или просто да ви помага, но никога не позволявайте да бъдете финансово зависими от него. Това никога не завършва добре и в един момент всичко ще се обърне срещу вас. Всяка зряла дама знае, че личните ѝ финансови възможности ѝ осигуряват независимост. А какво по-хубаво от това да не бъдеш подвластен на чуждите пари?

Тя не се опитва да промени мъжа до себе си

Твърде наивно е да мислим, че можем да променим когото и да е, дори и любимия ни човек. Освен това, каква е тази любов, ако не харесваме половинката си такава, каквато е? Зрялата жена знае, че мъжете не се променят и ако се опитват да го направят, това ще е само загуба на време и излишни нерви. 

Тя никога не проверява телефона му и не го следи в социалните мрежи

Зрялата жена си знае цената. Тя знае какво представлява и какво предлага на мъжа до себе си и много добре може да забележи дали той го оценява. За тази цел не е необходимо нито да се рови в телефона му, нито да следи изкъсо всяка негова публикация или общуване с някого в социалните мрежи. Тя има достатъчно самочувствие и себеуважение, за да не изпитва нуждата да го прави. 

жена

Не крие чувствата си - нито хубавите, нито лошите

Много често ние жените крием чувствата си, за да не изглеждаме твърде уязвими. Независимо дали изпитваме силна любов, или сме обидени за нещо. Това е голяма грешка, тъй като ключът към успешната връзка е в комуникацията и никой не може да знае точно какво ви се върти в главата, дори и най-близкият ви човек. Ето защо зрялата жена показва ясно любовта си и никога не крие обидата си. 

Не се предава пред трудностите

Безспорен факт е, че зрелите хора, не само тези от женски пол, са въоръжени с много повече търпение и мъдрост, отколкото по-младите и неопитните. И ако една 23-годишна жена може да се откаже при първата трудност и спречкване с партньора, то по-възрастната добре знае как да лавира в ситуацията и да извлече максимални ползи за себе си и за отношенията, в които се намира. И го прави с лекота, защото опитът я е научил на повече търпение и далеч по-малко импулсивност.

 

Тя знае как да забрави миналото

Всеки човек има минало и има хора, които днес са там, но някога са били важни за тях. И докато едно младо момиче може лесно да позволи на старата любов, която я е наранила да се завърне в живота ѝ, защото таи напразни надежди, то опитната дама знае много добре защо някой е останал в миналото ѝ. Тя няма да позволи "старите скелети" да бъдат отново част от дните ѝ и когато е сложила точка на дадени отношения, те наистина са приключили. 

жена, мъж

Четете още: Коцето изповяда чувствата си към старата любов Райна

 


Още по темата

Коментари

2
  11 септември 2021 | 17:45 отговор
 

Финансовата независимост е за самотните жени и за тези, които искат да бъдат такива. Не са "чужди пари", когато сте женени. Затова съществува бракът - за да може дори да се разделите, половината от имуществото, което сте постигнали ЗАЕДНО - независимо кой от къде е работил за него - дали извън или вътре в дома, да може да си остане за жената и тя също да има право да вземе полагащото й се.

 
1
  11 септември 2021 | 12:47 отговор
 

алоу. пост-менопаузата, пишете по-малко глупости, пийте си хапчетата редовно.

 

Добави Коментар

Най-четени