8 причини мъжът да изгуби интерес към вас

21 август 2019 | 10:07
12922
5
Снимки: Pexels
5

В практиката си много психоаналитици се опитват да разрешат безбройните проблеми на съвместния брачен живот. Едно обаче е ясно – колкото по-дълго време една двойка живее без достатъчно близост, доверие и интимност, толкова повече се задълбочават проблемите ѝ в общуването и по-лесно настъпва отчуждението. Има обаче случаи, в които причината единият партньор да изгуби интерес към половинката си се крие именно в нея – тя или иска прекалено много, или проявява абсолютен непукизъм по отношение на връзката си.

Какво съветват специалистите и как да избегнем увяхването на любовта и появата на нейно място на най-страшното – равнодушието, нека да видим в следващите редове:

1. Демонстрирате абсолютна незаинтересованост към проблемите на партньора си

Липсата на отношение от ваша страна към човека до вас може да го нарани и провокира към въпроси от типа: „Обича ли ме изобщо тя/той“, „Интересува ли се от това как аз се чувствам“ и т.н. Е, тогава не се чудете защо е изгубил интерес към вас. Ще дойде момент, в който просто той/тя ще си събере багажа и ще ви напусне. Покажете интерес, общувайте с любимия си човек, попитайте го как е минал денят му. Толкова е простичко, нали? Това е напълно достатъчно, за да се почувства той значим и важен във вашите очи и сърце.

2. Неизгладени недоразумения

Дребна наглед, но всъщност съдбоносна грешка е игнорирането и омаловажаването на проблеми, възникнали между партньорите, като се избягва обсъждането им. Дребните недоразумения, оставени неизяснени, липсата на обратна връзка, общуване и споделяне, предупреждават психолозите, довеждат до намаляването и загубата на доверие. Заравяйки главата си в пясъка, не разрешавате проблема. С времето се получава количествено натрупване, което преминава в качествено изменение на чувствата към партньора. А оттам и до пълен провал на връзката. За да не позволите нелепи ситуации да разклатят красивите отношения и чувства във връзката ви, най-добре е да ги коментирате съвместно и навреме. Както всеки дом се нуждае от редовно почистване, така е важно и възникналите проблеми регулярно да бъдат изяснявани и изглаждани.

3. Не поддържате огъня на връзката

Подобно на сложна апаратура, която редовно се нуждае от фина настройка, и взаимоотношенията между партньорите имат нужда от постоянно усъвършенстване. Малките жестове на внимание – приятна изненада, подарена разцъфнала клонка, билет за концерт или кино, вечеря на свещи, посветен стих, са все неща, които разкрасяват и подхранват пламъчето на любовта. Бъдете забавни и различни. Проявявайте гъвкавост и творчество.

4. Непрекъснато влизате в конфликт

Наистина голямо изкуство е да изслушваш, да проявяваш разбиране и да приемеш другата гледна точка. Но да възприемаме партньора си като събеседник, а не като опонент, е важно правило, за да запазим добрия тон и хармония във взаимоотношенията си. За да има баланс в отношенията между двама души, е добре да проявявате самокритичност и взискателност към собствените си постъпки повече, отколкото към тези на партньора ви. Постоянното желание да променим човека до себе си, без да се съобразяваме със собствените си недостатъци, може само да го отблъсне.

5. Прекарвате все по-малко време заедно

Посвещавайте повече часове един на друг. Не живейте паралелно и разнопосочно, а едновременно и в една посока. Отидете на разходка, която да бъде само ваша, оставете вкъщи мобилните телефони и забравете за света на другите. Разговаряйте и се смейте по-често. Разгръщайте албума със снимките от минали хубави моменти, прекарани заедно. Създавайте общи спомени и мечти.

6. Мърморите и недоволствате от всичко, което той/тя прави

Често, без да го осъзнавате, се опитвате да внушите на мъжа, че той не отговаря на представите ви за партньор. Повтаряте му „Мързелив си!“, „Само толкова ли можеш?“, „Много си немарлив“, и т.н. Но знаете ли, има една малка тайна – ако постоянно повтаряш едно и също, накрая то става реалност. И дори мъжът да не е мързелив, и дори да може много повече, в един момент просто ще се пусне по течението и ще реши да бъде такъв, какъвто е според критиките ви.

7. Обсебващи сте

Вие сте като тайфун с име на жена. Непрекъснато сграбчвате партньора си в обятията си и не искате да го пуснете нито за миг. Постоянно му звъните, питате го какво прави, с кого е, търсите го за щяло и нещяло. Действате му изтощително и обсебващо. Дайте, за бога, на този човек, да си вземе дъх от вас. Както се казва, свободата действа като магнит. И не забравяйте – никой не обича досадници!

8. Битовизмът

Битовите проблеми и грижи могат лесно да навредят на разбирателството помежду ви. Балансирайте разумно задълженията. Не позволявайте никой от вас двамата да бъде натоварен с дейности, които са му неприсъщи и неприятни. Постарайте се по-голямата част от нещата, за които трябва да се грижи партньорът ви, да са в кръга на неговата компетентност и интереси. Този начин на разпределяне на домашните отговорности от битов характер ще намали риска от възникване на дразги и конфликтни ситуации.

Четете още: Как описват сексуалния си живот нашите читатели
 

Още по темата

Коментари

5
  22 август 2019 | 02:47 отговор
 

Леля Ванга е казвала, че положението в България ще се оправи, когато започне да се учи религия в училище.

 
4
  22 август 2019 | 01:25 отговор
 

Каква ценностна система можем да имаме, щом не се учи религия в училище. В чужбина закърмят от малки децата в училище със здрава ценностна система.И държавите им не са корумпирани, като нашата най-корумпираната в Европа, децата ни се дрогират, нашето бъдещо поколение. Ако не искаме те да станат,като нашите политици,а да бъдат като българите родолюбци освободили България от робство, трябва да имат истинската ценностна система на Божието слово, т.е. да учат от малки религия в училищата,както е било преди комунизма. Нашата църква нищо не прави по въпроса, оставили са народа на самотек. Държавата също.Няма кой да изясни идеите на хората в главата, всеки се спасява поединично или семейно.

 
 
22 август 2019 | 01:41

Хайде пак поредния промит от медиите мозък, на който му е внушено и втълпено ние как във всичко сме най-зле, пък в чужбина децата какви са най-най. Живея в чужбина и - да, децата и подрастващите са малко по-различни, но нито са с някакви кой знае какви морални ценности, ценностна система, нито религията им е на почит сред децата нито нищо подобно. Децата се интересуват само от джаджи, скъпи маратонки и да си сравняват кой по-скъпи неща има. Пълни идиоти и олигофрени - игрите им, разговорите им, всички масово са наркомани, момичетата от 9-годишни изглеждат като най-долнопробни курви или като някакви раздърпани хипита, на които много им се иска да са секси и да привлекат внимание с нещо, ама не им се получава. За ценности, възпитание, интереси или каквото и да било изобщо не може да се говори. Идея нямат на кой свят се намират. Как може във време, в което толкова хора вече са пътували и живели в чужбина, още да битува това схващане и този мит, макар медиите да продължават да го налагат упорито, че навън всичко е по-хубаво, а при нас вечно всичко е най-зле.

 
22 август 2019 | 02:56

България е окрадена, продадена от българските политици. Ние сме най-бедната държава в европейския съюз. Най корумпирани сме ние в евросъюза. Децата са ни много умни и талантливи, но като пораснат без морал и ценности, ще станат като нашите политици. Абсолютно безхаберие към всичко родно и родина.

3
  22 август 2019 | 00:58 отговор
 

8-те причини, жената да изгуби интерес към мъжа си, кои са...?

 
 
22 август 2019 | 01:43

1. Не го вижда като авторитет/ не го уважава. 2. Не умее да заработва пари и да обезпечава семейството си. 3. Не умее да й вдъхне сигурност и стабилност. 4. Не го вижда като интелигентен, с познания, като авторитет, към когото може да се обърне и който разбира по малко от всичко.

 
22 август 2019 | 13:01

Е,тогава защо се е омъжила за него?

2
  21 август 2019 | 20:38 отговор
 

Не знам защо, жените трябва винаги да са снизходителни към простотиите на мъжете,като към малки деца, а жена ако сбърка с нещо, бива хулена и обиждана всякакси. Дали защото жените са по интелигентни и прощават великодушно на "тези, които не знаят какво правят". И затова не се и обиждат на глупост и простотия.

 
 
Антония
22 август 2019 | 17:59

Ако отворите men.bg има само секси мацки и тонове кусури,които да търсите в жените. Колкото и да е с хумористична насоченост, малко писва тоя разнобой в съдържание и отношение.

 
22 август 2019 | 21:05

Може би, мъжете се мислят за перфектни.

1 Крум Усаински-Крупник
  21 август 2019 | 13:25 отговор
 

Цървули!!!Всичко омръзва!!!И тези глупости от типа осем причини,десет съвета са толкова изтъркани,че не си заслужава да ги четете.Хората като актьори не са се променили особено,има всякакви!!!Промени се сцената и декора!!!През последните десетилетия живота стана изключително динамичен,промени се ценостната система,а с появата на социалните мрежи се промениха и отношенията!!!Станаха хлабави,хлъзгави,повърхностни!!!Възможноста за избор-реална или илюзорна,допълнително демотивира хората да се фокусират върху проблемите,които възникват по време на една връзка!!!По-лесно е да влезеш в нета,да зяпаш профилите на разни недоразумения и да подготвяш бягство!!!Никой не иска да търпи прищевките на някой,както са го правели поколенията преди нас!!!Сегашното поколение иска всичко тук и сега,на момента!!!Ура и Слава!!!

 
 
21 август 2019 | 20:48

Сигурно ти е много трудно да живееш със себе си, непрекъснато кисел и ядосан.Трябва да ти е голяма мъка и досада.Чарли Чаплин казва, че ден без смях е загубен ден

 
22 август 2019 | 00:51

Всичко е точно така, много правилно си го казал, но не си го написал така правилно. Пише се "ценен" --> "цеННостна", "възможност" - женски род, съответно се членува с опр. член за женски род, а не за мъжки и става "възможносТТА" и не се пише "прищевки", а "прищявки". И след препинателни знаци се оставя интервал.

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.