8 признака, че сте готови за ново начало

07 февруари 2019 | 17:48
7720
2
Pixabay.com
2

Някои хора мислят, че след като се разделят с партньора си и веднага започнат нова връзка, ще се избавят от любовната мъка.

Психолозите обаче не смятат така. Те са на мнение, че е необходимо да мине известно време след раздялата и хората да останат сами, за да преосмислят нещата, които са им се случили. Едва тогава ще бъдат готови за едно ново начало...

1. Миналото вече не предизвиква негативни емоции

gfrbtrdhhdt

Eдин от основните признаци, че сте готови да продължите живота си без болка от любовна мъка, е когато вече не се връщате към отминали събития. В момента, когато умът ви се успокои и миналото не предизвиква негативни емоции в душата ви, вие сте "излекувани". Тогава, когато сте убедени, че не влачите миналото със себе си, а единственото, което сте извлекли като поука, са грешките, които сте допуснали, сте готови за следващото предизвикателство. Нека новото начало започне сега!  

2. Не се страхувате от самотата

vbfbfdbgdrfbgf

Още един важен момент, който подсказва, че сте готови да продължите живота си, е, че не изпитвате страх, че сте сами. Не се застоявайте у дома и не се самосъжалявайте! Когато този момент от самотата отмине, вие сте готови нещо ново да се появи в живота ви.

3. Помислете за своите хобита и приятели

gfbdrthtrht

Всеки има свои занимания, за които може би е позабравил, когато е бил във връзка. Време е да си припомните какви хобита сте имали. Когато сме с някого, започваме да приемаме интересите на нашия партньор и за свои такива. При раздяла обаче осъзнаваме, че тези хобита не са били същите, които сме имали преди тази връзка. Затова - върнете се към своите занимания. Освен това обърнете внимание и на приятелите си. В момента, когато разберете, че животът ви не е свързан само с един човек, тогава ще сте готови за нова връзка. 

4. Готови сте не само да получавате любов, но и да давате

fgbgrfgvrsgsrg

Времето, в което не сте във връзка, осъзнавате, че не само може да искате да получавате нечии прегръдки и подкрепа, но също така и да давате. Друг важен момент е, когато осъзнаете, че трябва да обичате и самите себе си. 

5. Спокойно може да се радвате на любовните отношения на околните

nfyhtjnytjfyj

Любовната мъка от раздялата е отминала, когато усетите, че вече може да се радвате на любовта на другите около вас. Ако приятелите ви се женят или показват открито пред всички любовта си един към друг, това няма да ви натъжи. Не изпитвате ревност или завист към тях, че се обичат, когато самите вие нямате човек до себе си, защото знаете, че един ден щастието отново ще дойде и при вас.

6. Имате желание да отидете на среща

ghnhtnyhfnytn

Вече имате желание да отидете на среща с някого. Това е добро начало. След раздяла е нужно да мине период от време, за да може да поискате отново да излизате и да опознаете някой друг човек. Когато това стане - новото начало е пред вас.

7. Умението да казвате "Не"

bnm hhmjh

Препоръчително е да начертаете списък в главата си - какво бихте искали да видите, като качества и поведение, в своя бъдещ партньор. През времето, когато сте били сами, без половинка, се научавате да държите повече на себе си и да знаете какво точно търсите. Вече спокойно може да кажете "Не" на следващия си партньор, ако усетите, че връзката с него няма да доведе до нещо добро. 

8. Ах, тези компромиси!

hgnftyhny

Пораснали сте, когато осъзнаете, че сте склонни да правите компромиси с някои неща. Ако сте готови да се откажете от ваши лоши навици или да усвоите нещо полезно, то това значи, че сте готови да преосмислите възгледите си и да опитате нещо ново. 


 

Коментари

2
  08 февруари 2019 | 20:28 отговор
 

Тръц-пръц

 
1 Крум Усаински-Крупник
  07 февруари 2019 | 21:56 отговор
 

Цървули!!!Тези тъпи статии с женски "мъдрости",които предъвкват едни и същи теми,не могат да дадат елементарен отговор на един простичък въпрос-"защо в България има един милион дърти моми,които никой нормален и ненормален мъж не иска и да погледне???"!!!Ура и Слава!!!

 
 
08 февруари 2019 | 09:48

Ти, Круме, явно доста свободно време имаш покрай прасенцата, та успяваш да си на всяка манджа меродия в този сайт.

 
Крум Усаински-Крупник
08 февруари 2019 | 14:52

Материално съм осигурен,стандарта ми на живот е висок!!!Бизнеса е автоматизиран,високи технологии-21 век!!!Ура и Слава!!!

 
Аз
09 февруари 2019 | 05:32

И понеже си мъж, четеш женски издания и налива акъл...

 
10 февруари 2019 | 14:33

Ами защото дъртите моми предпочитат да са сами, отколкото с някой малоумник, с който да се чувстват зле.

Добави Коментар

Най-четени