Автор
Woman.bg

9 признака, че сте на косъм от раздялата с партньора

Почти всички двойки преживяват кризи. Някои успяват да ги преодолеят и да запазят чувствата помежду си, други се разделят. Понякога охладняването е временно и всичко може да се поправи, но друг път е по-добре да сложиш точката, вместо да продължаваш да крепиш връзката си насила.

Няма две еднакви двойки, някои се обичат цял живот, а други се разделят. При някои привързаността и любовта изчезват след години, при други – по-рано. Потъваме в рутината и усещането за застой рано или късно води до отчуждаване.

Разбира се, иска ни се всичко да е „както преди“. Да усещаме „пеперуди в корема“ и да не можем да откъснем ръце един от друг. Това е най-високата точка на привличане, когато буквално не можеш да живееш без другия човек. Но минава време и партньорът спира да ти се струва привлекателен. И може би се питаш „Какво стана?“.

Докато сте израствали като личности и сте постигали някакви цели, отношенията ви само са укрепвали, защото сте се учили на нови неща и сте трупали опит заедно. Но и в този случай можете да си станете чужди. Един ден просто усещате, че предишната близост вече я няма. Да обичаш не е лесно и няма универсални решения. Но трябва да разберете какво се случва между вас, за да знаете какво да правите занапред. Заслужава си да се борите за истинската любов – и трябва да знаете кои признаци показват, че е възможно да се разделите.

1. Вас всичко ви дразни

Преди ви е харесвало как партньорът си сърба супата или тича да ви прегърне, но сега всяка дреболия ви действа на нервите – погледът му, стилът му на обличане, маниерът му на говорене. Това раздразнение дали не се корени в по-дълбоки причини?

2. Мислите за други

Например, харесвате ваш колега или приятел. Когато мислите за него, усещате пеперуди в корема си и изобщо не искате да пропъдите тези мисли. А настоящият ви партньор вече не ви е интересен. Възможно е човекът просто да ви е омръзнал, да ви дразнят навиците му или да сте се отдалечили един от друг. Но либидото ви си е съвсем редовно – просто този човек вече не ви привлича.

3. Не разбирате какво сте видели в него

Мислейки за първата ви среща, вие не можете да проумеете защо този човек ви се е сторил привлекателен, защо сте му обърнали внимание. Време е да уточните къде са изчезнали чувствата ви. Все трябва да започнете от някъде, нали? Пробвайте да се разровите из паметта си, спомнете си какво ви е привлякло в партньора ви навремето.

4. Всяка дума на партньора ви вбесява

Щом си отвори устата, вие вече очаквате да чуете поредната глупост, дори ако мненията ви съвпадат. Това емоционално напрежение показва, че сте готови да зачеркнете този човек от живота си и не искате да знаете какво мисли той.

5. Той не ви липсва

В началото, когато ви се е налагало да се разделите за един ден, вие едвам сте дочаквали пак да се срещнете. Сега можете да заминете за няколко дни или седмици и изобщо да не се сетите за партньора, да не се поинтересувате как я кара той. Ако при раздяла човекът не ви липсва, това може да означава, че няма за какво да сте заедно.

6. Иска ви се да прекарвате все повече време поотделно

Обикновено в двойките е точно обратното, но вие предпочитате да остоявате правото си на личен живот. Времето минава, дистанцията между вас се увеличава. Това не е признак за здрави отношения. Вие искате да се разделите.

7. Не виждате партньора в бъдещето си

В началото на връзката ви бъдещето без него ви се е струвало невъзможно, всичките ви мисли и стремежи са били свързани с него. Сега не смятате за нужно да му съобщавате за плановете си и не се нуждаете от одобрението му. Готови сте да го напуснете, остава само последната крачка.

8. Вие избягвате общуването с него

Преди сте се обаждали на партньора всеки ден и сте му разказвали какво сте правили и какви интересни неща са се случили около вас. Сега нямате желание нищо да споделяте с него. За съвет най-вероятно пак ще се обърнете към някой друг. Партньорът вече не е човека, когото търсите на първо място, той е останал последен в списъка. Откровеността предполага близост. Ако няма такава, значи сте на косъм от раздялата.

9. Не ви е весело заедно

Навремето сте падали под масата от шегите му, но сега с усилие имитирате усмивка. Това е сигнал, че привличането е изчезнало, искрата е угаснала. Ако партньорът не може да ви разсмее, за какво да оставате с него? Чувството за хумор е огромен плюс, може би именно заради това сте обикнали този човек навремето.

Понякога не изпитваме увереност в чувствата си и не можем да дешифрираме какво означават те. Ако усещате, че партньорът ви става чужд, сигурно има за какво да си поговорите.