Девет от всеки десет семейни двойки са напълно щастливи от своя брак, а 17% дори твърдят, че отношенията им са идеални. Тези невероятни на пръв поглед резултати се съдържат в британско изследване, предаде БГНЕС.

Да се надяваме, че след него разводите наистина ще намалеят, но едва ли... В анкетата са участвали 2000 двойки. Мнозинството от тях са съгласни, че семейните ценности са най-важният аспект, който помага в отношенията помежду им. Тези, които имат общи цели и възгледи, с хумор се отнасят към всички трудности и имат най-големи шансове да запазят своя брак.



Изследването на британски сайт за запознанства показва, че повечето двойки прекарват около 61% от свободното си време през седмицата заедно. Нещо повече - оказва се, че именно мъжете са привързани повече към своите половинките. Дамите нямат нищо против да балансират между съпруга и своите приятелки. Над 30% от мъжете желаят да бъдат с жените си през свободното време, докато 56% от нежния пол намира за напълно нормално да бъде по-далеч от партньора. 29% са признали, че се дразнят, ако трябва през цялото време да са заедно с половинката си.

Анкетираните двойки 11 часа седмично се прекарвали пред телевизора. Затова не е учудващо, че жените обвиняват телевизията за липсата на романтика. Мъжете на свой ред се оплакват заради постоянните критики как шофират и желанието често да се ходи на гости или по заведения.